Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- žirniai: 0,5 stiklinės
- perlinės kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
- bulvės: 4
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- krapai: ryšulėlio
- lauro lapai: 2
- juodieji pipirai: žiupsnio
- druska: pagal skonį
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- vanduo: 2 litrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia perlines kruopas ir žirnius užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per visą naktį. Šitaip bus sutaupomas mūsų laikas, nes kruopos išvirs daug greičiau.
2. Kitą dieną daržoves nulupame. Bulves supjaustykite kubeliais.
3. Suberkite į puodą su kruopomis. Užpilame vandeniu ir užkaiskite virti.
4. Tada morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, svogūną ir česnaką pasmulkinkite.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite susmulkintas daržoves ir kepinkite, kol jos šiek tiek suminkštėja.
6. Tuomet keptuvės turinį verskite į puodą. Berkite druskos, lauro lapus ir pipirus.
7. Virkit maždaug pusvalandį.
8. Išvirusią sriubą pagardinkite susmulkintais krapais, patiekite ir skanaukite!
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
Bulvienė su džiovintais grybais
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Beatos raugintų kopūstų sriuba
ŽUVIES SRIUBA
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
AVIENOS SRIUBA
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
Sriuba su porais ir lašiša
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)
Šviežių daržovių pieniška sriuba
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS