Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Kategorija: Grybų patiekalai / Sriubos
Ši trinta baravykų sriuba su perlinėmis mane itin nustebino savo skoniu, vien dėl perlinių kruopų. Niekada negaminau trintų sriubų (gamindavau tik paprastas) su jomis, bet tas poskonis man labai patiko. Ar Jūs kada taip bandėte? Rekomenduoju išmėginti jau šiandien.
1. Pirmiausia daržoves nulupkite. Porą bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką sutarkuojame.
2. Tada puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol jos suminkštėja.
3. Tuomet sudėkite baravykus (vieną atidėkite į šalį) ir pakepinkite.
4. Bulves supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą bulves, mirkytas perlines kruopas ir lauro lapus.
5. Pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu arba sultiniu. Virkite sriubą, kol kruopos suminkštėja.
6. Suberkite krapus ir sutrinkite maisto smulkintuvu.
7. Įpilkite grietinėlę ir užkaitinkite sriubą iki virimo.
8. Atidėtą baravyką supjaustykite plonomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir paskrudinkite baravyko riekeles.
9. Galiausiai sriubą supilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite baravyko, patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- bulvės: 3
- morkos: 1
- porai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- baravykai: 4-6
- mirkytos perlinės kruopos: 3-4 valgomųjų šaukštų
- daržovių sultinys: 2 litrų (arba vanduo)
- lauro lapai: 2
- juodieji pipirai: žiupsnio
- druska: pagal skonį
- krapai: pundelio
- aliejus: šlakelio
- grietinėlė: 200 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia daržoves nulupkite. Porą bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką sutarkuojame.
2. Tada puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol jos suminkštėja.
3. Tuomet sudėkite baravykus (vieną atidėkite į šalį) ir pakepinkite.
4. Bulves supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą bulves, mirkytas perlines kruopas ir lauro lapus.
5. Pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu arba sultiniu. Virkite sriubą, kol kruopos suminkštėja.
6. Suberkite krapus ir sutrinkite maisto smulkintuvu.
7. Įpilkite grietinėlę ir užkaitinkite sriubą iki virimo.
8. Atidėtą baravyką supjaustykite plonomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir paskrudinkite baravyko riekeles.
9. Galiausiai sriubą supilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite baravyko, patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
sriuba, grybai, grybu sriuba, baravyku sriuba, trinta grybu sriuba, perlines kruopos, bulves, morkos, porai, krapai, grietinele
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Bulvienė su džiovintais grybais
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Beatos raugintų kopūstų sriuba
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Šiupininė sriuba
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Aštri cukinijų sriuba
LAŠIŠOS SRIUBA
Sriuba su porais ir lašiša
Baravykai marinuoti savo sultyse
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ