Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis

Kategorija: Grybų patiekalai / Sriubos


Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis

Paskelbė:
16 Kovo 2022
Ši trinta baravykų sriuba su perlinėmis mane itin nustebino savo skoniu, vien dėl perlinių kruopų. Niekada negaminau trintų sriubų (gamindavau tik paprastas) su jomis, bet tas poskonis man labai patiko. Ar Jūs kada taip bandėte? Rekomenduoju išmėginti jau šiandien. 



Ingredientai



  • bulvės: 3
  • morkos: 1
  • porai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • baravykai: 4-6
  • mirkytos perlinės kruopos: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • daržovių sultinys: 2 litrų (arba vanduo)
  • lauro lapai: 2
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • krapai: pundelio
  • aliejus: šlakelio
  • grietinėlė: 200 mililitrų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia daržoves nulupkite. Porą bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką sutarkuojame.
2. Tada puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol jos suminkštėja.
3. Tuomet sudėkite baravykus (vieną atidėkite į šalį) ir pakepinkite.
4. Bulves supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą bulves, mirkytas perlines kruopas ir lauro lapus.
5. Pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu arba sultiniu. Virkite sriubą, kol kruopos suminkštėja.
6. Suberkite krapus ir sutrinkite maisto smulkintuvu.
7. Įpilkite grietinėlę ir užkaitinkite sriubą iki virimo.
8. Atidėtą baravyką supjaustykite plonomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir paskrudinkite baravyko riekeles.
9. Galiausiai sriubą supilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite baravyko, patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: