Pieniška perlinių kruopų sriuba
Kategorija: Sriubos
Parduotuvėje buvau nusipirkusi perlinių kruopų. Ir galvojau ką čia pagaminus ir kažkaip visai netyčia prisiminiau tokią pienišką sriubą. Sunku net patikėti, bet tokią pienišką perlinių kruopų sriubą valgiau, kai man ją paskutinį kartą pagamino mama, gal prieš kokius prieš 25 metus.:) Tad paskambinau jai ir paklausinėjau, kaip ji tai darydavo. Pasirodo viskas paprasta. Tik dar pasakė, kad močiutė ją gardindavo cukrumi, o ji cukraus nedėdavo (tad nedėjau ir aš, o užbėriau cukraus). Nesu labai didžiulė saldžių sriubų mėgėja (visa į mamą matomai).:)
1. Pirmiausia perlines kruopas suberkite į verdantį, šiek tiek pasūdytą, vandenį ir virkite maždaug 15-20 minučių. Aš virdama šią sriubą niekada nemirkau perlinių kruopų. Kruopų ir vandens santykis turi būti maždaug 1:3, bet tai taip pat priklauso nuo to, kokio tirštumo mėgstate sriubą. Todėl, pirmą kartą pasikliaukite mano santykiu, o ateityje jį galite reguliuoti pagal save.
2. Per tą laiką, kol verda perlinės kruopos, nusiskuskite bulves ir gerai nusiplaukite mažas morkytes (mažų morkyčių aš niekada neskutu).
3. Supjaustykite bulves ir morkas. Taip pat galima ir stambiai sutarkuoti, bet man šitaip skaniau.:)
4. Praėjus ~15-20 minučių nuo virimo pradžios, supjaustytas daržoves dėkite į verdančias perlines kruopas ir dar pavirkite maždaug 15 minučių.
5. Bebaigiant virti, ragaukite, jeigu trūksta įdėkite druskos, žinoma kruopų suvirimas irgi matomai skonio reikalas, todėl nepamirštame paragauti ir kruopų.
6. Už kelių minučių įpilkite pieno, užvirkite ir išjunkite viryklę. Patiekite ir skanaukite. :)
7. Patarimas: Pieno galite ir nevirinti o valgant, įsipilti pagal skonį tiesiai į savo lėkštę.
Ingredientai
- perlinės kruopos: ~100 gramų
- bulvės: 3 nedidelės
- mažos morkytės: 1 saujos (arba 1 nedidelės)
- druska: pagal skonį
- pienas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia perlines kruopas suberkite į verdantį, šiek tiek pasūdytą, vandenį ir virkite maždaug 15-20 minučių. Aš virdama šią sriubą niekada nemirkau perlinių kruopų. Kruopų ir vandens santykis turi būti maždaug 1:3, bet tai taip pat priklauso nuo to, kokio tirštumo mėgstate sriubą. Todėl, pirmą kartą pasikliaukite mano santykiu, o ateityje jį galite reguliuoti pagal save.
2. Per tą laiką, kol verda perlinės kruopos, nusiskuskite bulves ir gerai nusiplaukite mažas morkytes (mažų morkyčių aš niekada neskutu).
3. Supjaustykite bulves ir morkas. Taip pat galima ir stambiai sutarkuoti, bet man šitaip skaniau.:)
4. Praėjus ~15-20 minučių nuo virimo pradžios, supjaustytas daržoves dėkite į verdančias perlines kruopas ir dar pavirkite maždaug 15 minučių.
5. Bebaigiant virti, ragaukite, jeigu trūksta įdėkite druskos, žinoma kruopų suvirimas irgi matomai skonio reikalas, todėl nepamirštame paragauti ir kruopų.
6. Už kelių minučių įpilkite pieno, užvirkite ir išjunkite viryklę. Patiekite ir skanaukite. :)
7. Patarimas: Pieno galite ir nevirinti o valgant, įsipilti pagal skonį tiesiai į savo lėkštę.
Raktažodžiai:
kruopos, perlines kruopos, sriuba, perliniu kruopu sriuba, pieniska sriuba, bulves, morkos, druska, pienas
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
Perlinių kruopų košė su bulvių tarkiais
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
“Pagerinta” perlinių kruopų košė
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Šviežių daržovių pieniška sriuba
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Moliuskų sriuba
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Rudeninė daržovių sriuba
Šiupininė sriuba
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Burokėlių sriuba
Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena