Trinta kreminė moliūgų - obuolių sriuba su šonine
Kategorija: Sriubų receptai
Ši sriuba yra puikus rudens patiekalas, kuris sušildys ir suteiks malonų, sultingą skonį. Moliūgas ir obuoliai puikiai dera su šoninės traškumu ir sūrio kreminiu skonio priedu.
Nauda sveikatai
- Moliūgas: Moliūgai yra puikus beta-karotino, vitamino A ir skaidulų šaltinis, kurie padeda palaikyti sveiką odą, gerą regėjimą ir virškinimą.
- Obuoliai: Obuoliai suteikia organizmui vitaminų, antioksidantų ir skaidulų, padedančių stiprinti imunitetą ir gerinant virškinimą.
- Šoninė: Šoninė suteikia sriubai gausų ir sūrią skonį, tačiau reikėtų ją vartoti saikingai dėl didesnio riebalų kiekio.
- Čederio sūris: Čederio sūris yra geras kalcio ir baltymų šaltinis, taip pat suteikia sriubai ypatingo skonio.
Ingredientai
- sviestiniai moliūgai: 0,5
- obuoliai: 2
- česnakas: 2 skiltelių
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- šalto rūkymo šoninė: kelių juostelių
- moliūgų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- tarkuotas Čederio sūris: 1 saujos
- daržovių sultinys: 1 stiklinės
- grietinėlė: 100 mililitrų
- sezamo sėklos (sriubos pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia daržoves nulupkite. Moliūgą bei obuolius supjaustykite kubeliais, česnaką riekelėmis, morką griežinėliais, svogūną supjaustykite stambiais gabaliukais.
2. Daržoves suberkite į kepimo skardą. Pabarstykite druska, čiobreliu ir apšlakstykite aliejumi.
3. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių.
4. Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite iškeptas daržoves ir užpilkite sultiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite maždaug 5-10 minučių.
5. Po to sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu. Supilkite atgal į puodą.
6. Suberkite tarkuotą sūrį ir grietinėlę. Pakaitinkite iki virimo.
7. Keptuvėje paskrudiname šoninę.
8. Sriubą supilstykite į dubenėlius. Pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite po kelis gabaliukus šoninės. Patiekite ir skanaukite!