Trinta kreminė moliūgų - obuolių sriuba su šonine

Kategorija: Sriubų receptai


Trinta kreminė moliūgų - obuolių sriuba su šonine

Paskelbė:

Ši sriuba yra puikus rudens patiekalas, kuris sušildys ir suteiks malonų, sultingą skonį. Moliūgas ir obuoliai puikiai dera su šoninės traškumu ir sūrio kreminiu skonio priedu.


Nauda sveikatai

  • Moliūgas: Moliūgai yra puikus beta-karotino, vitamino A ir skaidulų šaltinis, kurie padeda palaikyti sveiką odą, gerą regėjimą ir virškinimą.
  • Obuoliai: Obuoliai suteikia organizmui vitaminų, antioksidantų ir skaidulų, padedančių stiprinti imunitetą ir gerinant virškinimą.
  • Šoninė: Šoninė suteikia sriubai gausų ir sūrią skonį, tačiau reikėtų ją vartoti saikingai dėl didesnio riebalų kiekio.
  • Čederio sūris: Čederio sūris yra geras kalcio ir baltymų šaltinis, taip pat suteikia sriubai ypatingo skonio.


Ingredientai

  • sviestiniai moliūgai: 0,5
  • obuoliai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • šalto rūkymo šoninė: kelių juostelių
  • moliūgų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • tarkuotas Čederio sūris: 1 saujos
  • daržovių sultinys: 1 stiklinės
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • sezamo sėklos (sriubos pabarstymui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia daržoves nulupkite. Moliūgą bei obuolius supjaustykite kubeliais, česnaką riekelėmis, morką griežinėliais, svogūną supjaustykite stambiais gabaliukais.

2. Daržoves suberkite į kepimo skardą. Pabarstykite druska, čiobreliu ir apšlakstykite aliejumi.

3. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių.

4. Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite iškeptas daržoves ir užpilkite sultiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite maždaug 5-10 minučių.

5. Po to sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu. Supilkite atgal į puodą.

6. Suberkite tarkuotą sūrį ir grietinėlę. Pakaitinkite iki virimo.

7. Keptuvėje paskrudiname šoninę.

8. Sriubą supilstykite į dubenėlius. Pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite po kelis gabaliukus šoninės. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook