Brokolių sriuba su kreminiu sūriu
Kategorija: Sriubos
Šį brokolių sriuba, kuri yra pagardinta kreminiu sūriu patiks ir tiems, kurie nelabai mėgsta brokolių.
Šios sriubos "slaptas ingredientas" yra kreminis sūris. Skaniau nei su grietinėle. Naudojau PHILADELPHIA LIGHT, kuris yra mažesnio riebumo nei įprastas. Į sriubą sultinio pilu tiek, kad daržovės dar nebūtų apsemtos. Patiekiau su tarkuotu čederio sūriu ir keptais džiovintais svogūnais.
1. Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros.
2. Suberti svogūną. Kepti, dažnai pamaišant, apie 5 minutes.
3. Suberti česnaką. Pakepinti apie 30 sekundžių.
4. Į puodą suberti brokolį, bulves. Įpilti sultinį. Užvirti, o tada sumažinti kaitrą iki mažos ir virti, kol daržovės bus minkštos (apie 10-12 min.).
5. Sutrinti iki vientisos masės. Įdėti kreminį sūrį. Šluotele išplakti, kol nebebus gumulėlių. Įberti druskos, pipirų. Sriubai leisti pastovėti apie 5 min.
6. Patiekti su čederio ar kitu sūriu, užbarstyti kepintais svogūnais. Skanaus!
Šios sriubos "slaptas ingredientas" yra kreminis sūris. Skaniau nei su grietinėle. Naudojau PHILADELPHIA LIGHT, kuris yra mažesnio riebumo nei įprastas. Į sriubą sultinio pilu tiek, kad daržovės dar nebūtų apsemtos. Patiekiau su tarkuotu čederio sūriu ir keptais džiovintais svogūnais.
Ingredientai
- brokoliai: 1 (atskiriame žiedynėliais)
- bulvės: 2 vidutinio dydžio (supjaustome kubeliais)
- svogūnai: 0,5 (supjaustome smulkiai)
- česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
- sultinys: 2,5-3 stiklinių
- kreminis sūris: 200 gramų (naudoju PHILADELPHIA LIGHT 11 proc. riebumo)
- druska
- pipirai
- aliejus (kepimui)
- Patiekimui:
- čederio sūris
- kepinti svogūnai
Recepto paruošimas
1. Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros.
2. Suberti svogūną. Kepti, dažnai pamaišant, apie 5 minutes.
3. Suberti česnaką. Pakepinti apie 30 sekundžių.
4. Į puodą suberti brokolį, bulves. Įpilti sultinį. Užvirti, o tada sumažinti kaitrą iki mažos ir virti, kol daržovės bus minkštos (apie 10-12 min.).
5. Sutrinti iki vientisos masės. Įdėti kreminį sūrį. Šluotele išplakti, kol nebebus gumulėlių. Įberti druskos, pipirų. Sriubai leisti pastovėti apie 5 min.
6. Patiekti su čederio ar kitu sūriu, užbarstyti kepintais svogūnais. Skanaus!
Raktažodžiai:
brokoliai, bulves, svogunai, cesnakas, kreminis suris, sriuba, sultinys, druska, aliejus, pipirai
Kreminė brokolių ir sūrio sriuba
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Orkaitėje keptų paprikų ir pomidorų sriuba
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
BROKOLIŲ SALOTOS SU DŽIOVINTOMIS SPANGUOLĖMIS
Burokėlių lapų sriuba vos iš kelių ingredientų!
Trinta paprikų sriuba
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle
ŽUVIES SUKTINUKAI SU RIKOTOS IR BROKOLIŲ KREMU
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Burokėlių sriuba
Šviežių žirnių sriuba
Aštri topinambų sriuba
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
Keptų bulvių sriuba
Rudeninė daržovių sriuba