Paprasta moliūgų sriuba (veganiška; trinta)

Kategorija: Sriubų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Paprasta moliūgų sriuba (veganiška; trinta)

Paskelbė:

Ši paprasta veganiška trinta moliūgų sriuba yra puikus pasirinkimas šaltąsias dienas, kai norisi šilto, sočio ir maistingo patiekalo. Moliūgai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki, turintys daug vitaminų, antioksidantų ir skaidulų. Ši sriuba yra lengvai paruošiama ir puikiai tinka tiek kasdieniam valgiui, tiek svečiams pasivaišinti.


Kodėl ši sriuba naudinga sveikatai?


Moliūgai yra puikus vitamino A, C ir E šaltinis. Vitaminas A yra svarbus regėjimui ir odos sveikatai, vitaminas C stiprina imunitetą, o vitaminas E padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų. Moliūgai taip pat turi daug skaidulų, kurios gerina virškinimą ir prisideda prie širdies sveikatos. Sojų grietinėlė suteikia sriubai švelnumo ir papildomų baltymų, todėl šis patiekalas puikiai tinka veganams. Čili pipirų grūdeliai prideda šiek tiek aštrumo, o moliūgų sėklos suteikia papildomo traškumo ir naudingų maistinių medžiagų, tokių kaip magnio ir cinko.


Ingredientai

  • sviestinis moliūgas: 1,1 kilogramo
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • vanduo: 3,5 stiklinės (500 gramų)
  • sultinys: 1 kubelio
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • sojų grietinėlė: 1 stiklinės
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • pipirai: žiupsnelio
  • čili pipirų grūdeliai: žiupsnelio (nėra būtina)
  • moliūgų sėklos: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia moliūgą nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.

2. Tada dideliame puode įkaitiname aliejų ir suberiame svogūną. Kepame maždaug 4 minutes, kol svogūnas suminkštėja.

3. Tuomet suberiame moliūgo gabaliukus ir įpilame pusę stiklinės vandens. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 8 minutes arba tol, kol moliūgas suminkštėja.

4. Užpilame karštu sultiniu ir viską sumaišome. Ant žemos kaitros paverdame keletą minučių.

5. Po to sutriname maisto trintuvu iki vientisos masės. Įpilame grietinėlę ir suberiame prieskonius. Išjungiame kaitrą ir palaikome keletą minučių.

6. Prieš patiekdami užbarstome čili grūdeliais ir moliūgų sėklomis. Skanaujame!

7. Patarimas: Jeigu sriuba atrodo per tiršta, įpilame šiek tiek vandens.