Daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir kukuliais

Kategorija: Sriubos


Daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir kukuliais

Paskelbė:
12 Rugpjūčio 2023

Ingredientai

  • bulvės: 3
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • kopūstai: ketvirtadalio
  • cukinijos: 1
  • žali žirneliai: 1 saujos
  • vanduo: 2 litrų
  • lauro lapai: 2
  • malta kiauliena: 500 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: pagal skonį
  • aliejus: pagal poreikį (kepimui)
  • lydytas sūrelis: 3 valgomųjų šaukštų
  • krapai: pundelio



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia bulves supjaustykite kubeliais.

2. Tuomet kopūstą supjaustykite ruoželiais.

3. Bulves ir kopūstą suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, įmeskite lauro lapus, žiupsnį juodųjų pipirų, druskos ir užkaiskite puodą virti.

4. Tada svogūną ir česnaką pasmulkinkite (česnako šiek tiek pasiliekite faršui pagardinti), morką supjaustykite griežinėliais, o cukiniją sutarkuokite.

5. Keptuvėje pakaitinkite aliejų.

6. Suberkite svogūną bei česnaką. Pakepinkite kol pasklis skanus aromatas.

7. Tuomet suberkite morkas bei cukiniją. Pakepinkite kelias minutes.

8. Daržoves suverskite į sriubą.

9. Kiaulieną pagardinkite druska, pipirais, susmulkintu česnaku ir žalumynais, įmuškite kiaušinį. Masę gerai išmaišykite.

10. Formuokite mėsos kukuliukus.

11. Sudėkite į verdančią sriubą. Ten pat suberkite žirnelius.

12. Pavirkite maždaug 15-20 minučių.

13. Įmaišykite lydytą sūrelį ir susmulkintus krapus. Pakaitinkite iki virimo.

14. Pilstykite į dubenėlius ir skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: