Daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir kukuliais
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- bulvės: 3
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- kopūstai: ketvirtadalio
- cukinijos: 1
- žali žirneliai: 1 saujos
- vanduo: 2 litrų
- lauro lapai: 2
- malta kiauliena: 500 gramų
- kiaušiniai: 1
- džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: pagal skonį
- aliejus: pagal poreikį (kepimui)
- lydytas sūrelis: 3 valgomųjų šaukštų
- krapai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves supjaustykite kubeliais.
2. Tuomet kopūstą supjaustykite ruoželiais.
3. Bulves ir kopūstą suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, įmeskite lauro lapus, žiupsnį juodųjų pipirų, druskos ir užkaiskite puodą virti.
4. Tada svogūną ir česnaką pasmulkinkite (česnako šiek tiek pasiliekite faršui pagardinti), morką supjaustykite griežinėliais, o cukiniją sutarkuokite.
5. Keptuvėje pakaitinkite aliejų.
6. Suberkite svogūną bei česnaką. Pakepinkite kol pasklis skanus aromatas.
7. Tuomet suberkite morkas bei cukiniją. Pakepinkite kelias minutes.
8. Daržoves suverskite į sriubą.
9. Kiaulieną pagardinkite druska, pipirais, susmulkintu česnaku ir žalumynais, įmuškite kiaušinį. Masę gerai išmaišykite.
10. Formuokite mėsos kukuliukus.
11. Sudėkite į verdančią sriubą. Ten pat suberkite žirnelius.
12. Pavirkite maždaug 15-20 minučių.
13. Įmaišykite lydytą sūrelį ir susmulkintus krapus. Pakaitinkite iki virimo.
14. Pilstykite į dubenėlius ir skanaukite!