Aštri sriuba su malta mėsa
Kategorija: Sriubų receptai

Aštri sriuba su malta mėsa yra universalus ir lengvai paruošiamas patiekalas, tinkantis šaltoms dienoms ar kai norisi šilto, sotesnio maisto. Šis receptas derina aukštos kokybės baltymus iš mėsos, daržovių vitaminus ir sotumo suteikiančius ingredientus, tokius kaip lazanijos lakštai ir pupelės. Puikiai subalansuota sriuba ne tik maloniai sušildo, bet ir aprūpina organizmą būtinosiomis medžiagomis.
Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?
- Baltymai: Malta mėsa suteikia aukštos kokybės baltymų, kurie svarbūs raumenų ir audinių atstatymui bei stiprina imunitetą.
- Daržovės: Svogūnai, morkos, salierai, paprikos ir česnakai – visi šie ingredientai yra natūralūs vitaminų ir antioksidantų šaltiniai. Jie palaiko sveiką virškinimą, stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su uždegimais.
- Aitriosios paprikos: Skatina medžiagų apykaitą ir gerina kraujotaką. Be to, kapsaicinas iš aitriųjų paprikų turi priešuždegiminių savybių.
- Pupelės: Puikus ląstelienos šaltinis, padedantis virškinimo sistemai veikti efektyviai, mažinantis cholesterolio kiekį kraujyje.
- Vitaminai: Receptas gausus vitaminų C, A, K, B grupės vitaminų bei mineralų, tokių kaip geležis, kalis ir magnis.
Ingredientai
- norima malta mėsa: ~1 kilogramo
- svogūnai: 1 (didelio)
- morkos: 1 (didelės)
- saliero stiebai: 1
- lauro lapai: 2
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 5 skiltelių
- aitriosios paprikos: 2
- saldžiosios paprikos: 2
- konservuotos pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- lazanijos lakštai: 4
- kalendra: 1 saujelės
- rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- sultinys: 1,5 litro (arba vanduo)
- aliejus
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių šiek tiek aliejaus įkaitiname keptuvėje bei gerai apkepiname maltą mėsą. Išskirstome mažais gabalėliai. Kai jau mėsa gerokai apskrunda, sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą.
2. Tuomet dedame į keptuvę susmulkintus kubeliais svogūnus, saliero stiebą, paprikas bei sutarkuotas morkas. Pakepiname, kol daržovės suminkštės. Suberiame susmulkintus česnakus, aitriąją papriką, lauro lapus, pabarstome kuminu, rūkytos paprikos milteliais bei dar kelias minutes pakepame.
3. Tada sudedame visą keptuvės turinį į puodą su kepinta mėsa, supilame pupeles su pomidorų padažu, dedame pomidorų pastą bei užpilame vandeniu arba sultiniu. Aš pati šį kartą pyliau 1,5 litro vištienos sultinio, nes gaminau su kalakutienos faršu. Verdame maždaug 20 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies.
4. Po to sudedame laužytus lazanijos lakštus, pagardiname druska ir pipirais. Paverdame dar maždaug 10 minučių, kol lakštai suminkštės bei visiškai išvirs. Paragaujame ar pagal skonį netrūksta prieskonių. Patiekdamos užbarstome susmulkintos kalendros. Skanaujame!
5. Pastebėjimas: Baigus virti, nepamirštame išimti lauro lapus.
Panašūs receptai











