Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos / Sriubų receptai


Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena

Paskelbė:

Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena: skonio bomba, kuri sušildys šaltą dieną

Guliašinė sriuba – tai tradicinis vengriškas patiekalas, kuris jau seniai išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl savo gausaus ir sodraus skonio. Ši sriuba, pagaminta su jautiena, įvairiais prieskoniais ir daržovėmis, tikrai puikiai tiks kaip šiltas ir soti maisto dalis tiek kasdieniam valgymui, tiek šventėms.


Kodėl ši guliašinė sriuba naudinga sveikatai?


  • Jautiena yra puikus baltymų šaltinis, taip pat ji turi svarbių vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis ir cinkas, kurie yra svarbūs imunitetui ir kraujo sveikatai.
  • Morkos ir bulvės suteikia reikalingų angliavandenių ir skaidulų, taip pat jie yra geras vitamino A šaltinis, kuris stiprina akis ir odą.
  • Česnakas ir kmynai ne tik pagerina skonį, bet ir turi antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir stiprina organizmo atsparumą.
  • Paprikos – tiek saldžiosios, tiek aitriosios – praturtina sriubą vitaminais, ypač vitaminu C, kuris padeda stiprinti imunitetą ir odos sveikatą.


Ingredientai

  • jautiena: ~700 gramų (aš pati perku liesą mėsą, pjaustau mažomis siauromis ir skaniomis juostelėmis)
  • aliejus: šlakelio
  • sviestas: nedidelio gabaliuko
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 1-2 skiltelių
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 šaukštelio (labai tinka rūkyta paprika)
  • džiovintos rupiai maltos aitriosios paprikos: pagal skonį
  • kmynai: 0,5 šaukštelio
  • šviežios čiobrelių žolės: 0,5 šaukštelio (džiovintų reikės daugiau)
  • jautienos sultinys: 1-1,5 litro
  • saldžiosios raudonosios paprikos: 1
  • šviežios aitriosios paprikos: 1
  • druska: pagal skonį
  • konservuoti pomidorai savo sultyse: 400 gramų
  • pomidorų pasta: 1 šaukšto (arba kelių šaukštų natūralaus pomidorų padažo)
  • bulvės: kelios
  • morkos: 1-2 (nedidelių)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia storadugniame puode svieste su šiek tiek aliejaus kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, kol šis suminkštėja.

2. Tada dėkite mėsos gabaliukus bei kepinkite ant didelės ugnies, kol jautiena gražiai iš visų pusių apkepa.

3. Suberkite paprikų miltelius, pagardinkite druska, aitriosios paprikos milteliais bei dar truputį maišydamos pakaitinkite.

4. Tuomet įberkite kmynų, dėkite rupiai supjaustytą česnaką bei čiobrelius.

5. Užpilkite sultiniu, kad viską apsemtų. Uždenkite dangčiu bei ant silpnos ugnies troškinkite maždaug dvi valandas, kol jautiena pasidaro itin minkšta.

6. Po to svieste pakepinkite griežinėliais supjaustytas morkas bei sudėkite į sriubą.

7. Suberkite išvalytą bei nedideliais gabaliukais supjaustytą papriką, pasmulkintą šviežią aitriąją papriką, sutrintus konservuotus pomidorus, pomidorų pastą ir kubeliais supjaustytas bulves. Jei reikia, dar įpilkite sultinio. Virkite dar maždaug 30 minučių (arba kol suminkštėja bulvės). Pagardinkite druska bei aitriosios paprikos milteliais, jei norisi.

8. Galiausiai patiekdamos įspauskite citrinos sulčių bei įdėkite griežinėlį citrinos. Skanaukite!