Itališka pomidorų ir duonos sriuba su krevetėmis

Kategorija: Sriubų receptai


Itališka pomidorų ir duonos sriuba su krevetėmis

Paskelbė:

Ši itališka pomidorų ir duonos sriuba su krevetėmis yra ne tik skani, bet ir kupina naudingų maistinių medžiagų. Pagrindiniai ingredientai, tokie kaip pomidorai, krevetės ir duona, suteikia šiam patiekalui unikalų skonį ir daugybę naudos sveikatai.

Pomidorai yra puikus vitamino C, lycopene (antioksidanto) šaltinis, kuris padeda kovoti su uždegimais ir stiprina imuninę sistemą. Be to, pomidorai yra mažai kaloringi, todėl puikiai tinka, norint palaikyti sveiką svorį. Krevetės, tuo tarpu, yra puikus baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurie yra svarbūs širdies ir kraujagyslių sveikatai bei palaiko smegenų funkciją. Duona (ypač itališka "Ciabatta") praturtina šį patiekalą angliavandeniais, suteikiančiais energijos.

Ši sriuba taip pat turi vitamino A ir K iš pomidorų, o česnakas ir rozmarinas padeda pagerinti virškinimą ir pasižymi priešuždegiminiu poveikiu. Patiekalas yra lengvas, bet sotus, puikiai tinka žiemai ar rudeniui.


Kodėl ši sriuba naudinga sveikatai?


  • Pomidorai padeda stiprinti imunitetą ir saugo nuo širdies ligų.
  • Krevetės prisideda prie sveikos širdies ir kraujagyslių sistemos, taip pat padeda palaikyti raumenų augimą.
  • Duona suteikia energijos ir maistingųjų medžiagų, o rozmarinas ir česnakas pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.


Ingredientai

  • pomidorų: 500 gramų
  • svogūnų: 1
  • pastovėjusios baltos duonos: 60 gramų (reikia itališko tipo "Ciabatta")
  • didžiųjų krevečių: 8
  • česnako: 2 skiltelių
  • rozmarinų
  • balto vyno: 200 mililitrų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nuplėškite krevečių galvas bei nulupkite uodegas.

2. Pusę susmulkinto svogūno apkepkite alyvuogių aliejuje, sudėkite krevečių galvas bei uodegas.

3. Įpilkite balto vyno stiklinę bei patroškinkite, kol alkoholis išgaruos.

4. Įpilkite 400 mililitrų vandens bei virkite maždaug 20 minučių. Po to nukoškite sultinį.

5. Tuomet duonos riekes (1-2) apkepinkite orkaitėje bei supjaustykite kubeliais.

6. Tada keliuose šaukštuose aliejaus apkepkite likusį svogūną, berkite pipirų, vėliau pomidorus - nuluptus bei supjaustytus gabaliukais. Troškinkite maždaug 20 minučių.

7. Supilkite krevečių sultinį, duonos kubelius bei dar virkite 20 minučių, kol duona gerai išbrinks.

8. Krevetes apkepkite aliejuje su smulkiai sukapotu česnaku bei rozmarinu.