Jūros gėrybių sriuba Pietryčių Azijos motyvais

Kategorija: Sriubų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Jūros gėrybių sriuba Pietryčių Azijos motyvais

Paskelbė:

Jūros gėrybių sriuba Pietryčių Azijos motyvais – tai aromatingas ir lengvas patiekalas, kuris nukels jus į Pietryčių Azijos kraštus, sujungdamas šviežias jūros gėrybes su egzotiškais prieskoniais ir daržovėmis. Ši sriuba yra ne tik nuostabiai skani, bet ir labai naudinga sveikatai, nes joje gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, kurie stiprina imuninę sistemą, gerina virškinimą ir prisideda prie bendros organizmo sveikatos.


Pagrindiniai ingredientai – krevetės, midijos, citrinžolė, alpinijos šaknis (imbieras), žalios citrinos lapai ir aitriosios paprikos suteikia sriubai ne tik ryškų skonį, bet ir daugybę naudingų medžiagų. Krevetės yra puikus baltymų šaltinis, o midijos – tai jūros gėrybės, turinčios daug mikroelementų, tokių kaip geležis ir cinkas, kurie palaiko kraujodaros sistemą ir stiprina imunitetą. Citrinžolė ir žalios citrinos lapai praturtina sriubą vitaminais C ir A, kurie stiprina imunitetą ir padeda kovoti su uždegimais. Be to, šie prieskoniai puikiai tinka kaip natūralūs antioksidantai. Imbieras (alpinijos šaknis) ne tik suteikia aštrumo, bet ir pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, gerina virškinimą ir stiprina organizmo atsparumą.


Ingredientai

  • didžiosis krevetės su kiautais: 500 gramų
  • šaldytos midijos: 200 gramų
  • vanduo: 1,5 litro
  • aliejus: šlakelio
  • rudieji pievagrybiai: 8
  • raudonos aitriosios paprikos: 1
  • citrinžolės stiebai: 1
  • Gumbo alpinijos šaknys: 1 (arba imbieras)
  • žaiosios citrinos lapai: 3
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • žuvies padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • žalios citrinos sultys: iš 1 vnt.


Recepto paruošimas

1. Pradžioje paruošiame krevetes: pašaliname galvą bei nuimame likusią kiauto dalį. Kiautų neišmetame, iš jų pagaminsime sultinį. Nuvalytą krevečių mėsą atidedame į šalį.

2. Tuomet keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitiname truputį aliejaus, sudedame krevečių kiautus bei kepame tol, kol šie paraus. Supilame vandenį, leidžiame jam užvirti. Tada sumažiname ugnį bei paverdame apie 5 minutes. Gautą sultinį nukošiame į švarų puodą.

3. Paruošiame citrinžolę: stiebą perpjauname išilgai, nuimame viršutinį sluoksnį bei supjaustome 5 centimetrų ilgio gabalėliais. Juos sutraiškome spausdamos virtuvinio peilio geležtės plokštuma.

4. Paskui į sultinį suberiame supjaustytą citrinžolę, susmulkintą alpinijos arba imbiero šaknį ir žaliosios citrinos lapus. Paverdame dar apie 5 minutes.

5. Tada suberiame griežinėliais supjaustytą aitriąją papriką bei dar paverdame apie porą minučių.

6. Nuplautus, nuvalytus bei susmulkintus pievagrybius taip pat beriame į sultinį.

7. Dabar dedame dedame krevetes bei midijas. Viską verdame, kol krevetės paraus. Itin svarbu nepervirti, nes krevečių mėsa taps labai standi bei praras dalį skonio.

8. Vos pastebėjusios, kad krevetės jau paraudo bei iškilo į paviršių, nukeliame puodą nuo ugnies, įmaišome vieną valgomąjį šaukštą rudojo cukraus, supilame žaliosios citrinos sultis ir žuvies padažą. Pamaišome, paragaujame, ar nieko netrūksta. Jei ne, nieko nelaukdamos pilame į mėgiamus dubenėlius, papuošiame kalendros šakele arba baziliko lapeliais ir skanaujame!