Aštri jūros gėrybių sriuba
Kategorija: Sriubos
Kai norisi labai ypatingos sriubos, ši aštri jūros gėrybių sriuba tam tiks! Skonis labai primins žuvienę, todėl žuvies mylėtojams tokia krevečių sriuba bus pats tas. Ji nėra itin soti, todėl už pagrindinį patiekalą tikrai nebus, bet kad sušildys šaltesnį vakarą ir labai maloniai nuteiks - tikrai Jums prižadu! Pamėginkite pasigaminti ir tikrai nenusivilsite!:)
1. Pirmiausia puode įkaitinkite aliejų, sudėkite imbierą su česnaku ir ant silpnos kaitros kepkite maždaug 1-2 minutes, kol pradeda skleisti aromatą.
2. Tada padidinkite kaitrą, supilkite sultinį, kokosų pieną, žuvies padažą, cukrų, kario pastą, įspauskite laimo vaisiaus sultis ir gerai išmaišykite, leiskite užvirti. Užvirus sumažinkite kaitrą.
3. Tuomet sudėkite stambiai supjaustytus pievagrybius ir papriką, vis pamaišydami virkite maždaug 5 minutes.
4. Sudėkite krevetes ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, ir verkite dar maždaug 2 minutes.
5. Sriubą nuimkite nuo kaitros, sudėkite susmulkintą baziliką ir viską išmaišykite. Leiskite sriubai pastovėti maždaug 5 minutes, tuomet galite skanauti.
Ingredientai
- virtos krevetės: 150 gramų (galite dėti ir daugiau)
- tarkuotas šviežias imbieras: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: 4 skiltelių
- alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
- daržovių sultinys: 4 nedidelių puodelių (namų gamybos arba iš kubelio)
- nesaldintas kokosų pienas: 400 mililitrų skardinės
- žuvies padažas: pagal skonį (dėjau ~2,5 valgomojo šaukšto)
- rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- šviežiai spaustos laimo sultys: 1 valgomojo šaukšto
- raudonojo kario pasta: 2 arbatinių šaukštelių
- pievagrybiai: 200 gramų
- raudonosios paprikos: 1
- smulkintas bazilikas: ketvirtadalio puodelio
- susmulkinti svogūnų laiškai: ketvirtadalio puodelio
- čili dribsniai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode įkaitinkite aliejų, sudėkite imbierą su česnaku ir ant silpnos kaitros kepkite maždaug 1-2 minutes, kol pradeda skleisti aromatą.
2. Tada padidinkite kaitrą, supilkite sultinį, kokosų pieną, žuvies padažą, cukrų, kario pastą, įspauskite laimo vaisiaus sultis ir gerai išmaišykite, leiskite užvirti. Užvirus sumažinkite kaitrą.
3. Tuomet sudėkite stambiai supjaustytus pievagrybius ir papriką, vis pamaišydami virkite maždaug 5 minutes.
4. Sudėkite krevetes ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, ir verkite dar maždaug 2 minutes.
5. Sriubą nuimkite nuo kaitros, sudėkite susmulkintą baziliką ir viską išmaišykite. Leiskite sriubai pastovėti maždaug 5 minutes, tuomet galite skanauti.
Raktažodžiai:
krevetes, imbieras, cesnakas, sriuba, juros gerybes, kokosu pienas, cukrus, laimo sultys, pievagrybiai, paprikos, bazilikas, cili dribsniai
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Ryžių makaronai su jūros gėrybėmis ir kokosų pienu
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Greitai pagaminami Wok makaronai su jūros gerybėmis
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Virtų pupelių užtepėlė
AŠTRI POMIDORŲ SRIUBA | RECEPTAS
Trinta žirnių sriuba su tunu ir konservuotais pomidorais
Aštri cukinijų sriuba
Čili sriuba (aštri sriuba)
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Gruziniška aštri charčio sriuba iš avienos
Morkų humusas, keptas orkaitėje
Trinta tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Labai aštrus čili pipirų padažas charisas