Aštri jūros gėrybių sriuba

Kategorija: Sriubos


Aštri jūros gėrybių sriuba

Paskelbė:
13 Liepos 2022
Kai norisi labai ypatingos sriubos, ši aštri jūros gėrybių sriuba tam tiks! Skonis labai primins žuvienę, todėl žuvies mylėtojams tokia krevečių sriuba bus pats tas. Ji nėra itin soti, todėl už pagrindinį patiekalą tikrai nebus, bet kad sušildys šaltesnį vakarą ir labai maloniai nuteiks - tikrai Jums prižadu! Pamėginkite pasigaminti ir tikrai nenusivilsite!:)



Ingredientai



  • virtos krevetės: 150 gramų (galite dėti ir daugiau)
  • tarkuotas šviežias imbieras: 1 valgomojo šaukšto
  • česnakas: 4 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
  • daržovių sultinys: 4 nedidelių puodelių (namų gamybos arba iš kubelio)
  • nesaldintas kokosų pienas: 400 mililitrų skardinės
  • žuvies padažas: pagal skonį (dėjau ~2,5 valgomojo šaukšto)
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežiai spaustos laimo sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • raudonojo kario pasta: 2 arbatinių šaukštelių
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • raudonosios paprikos: 1
  • smulkintas bazilikas: ketvirtadalio puodelio
  • susmulkinti svogūnų laiškai: ketvirtadalio puodelio
  • čili dribsniai: žiupsnelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia puode įkaitinkite aliejų, sudėkite imbierą su česnaku ir ant silpnos kaitros kepkite maždaug 1-2 minutes, kol pradeda skleisti aromatą.
2. Tada padidinkite kaitrą, supilkite sultinį, kokosų pieną, žuvies padažą, cukrų, kario pastą, įspauskite laimo vaisiaus sultis ir gerai išmaišykite, leiskite užvirti. Užvirus sumažinkite kaitrą.
3. Tuomet sudėkite stambiai supjaustytus pievagrybius ir papriką, vis pamaišydami virkite maždaug 5 minutes.
4. Sudėkite krevetes ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, ir verkite dar maždaug 2 minutes.
5. Sriubą nuimkite nuo kaitros, sudėkite susmulkintą baziliką ir viską išmaišykite. Leiskite sriubai pastovėti maždaug 5 minutes, tuomet galite skanauti.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: