Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)

Kategorija: Sriubos


Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)

Paskelbė:
16 Rugsėjo 2022
Laksa tai aštri, pietryčių Azijoje labai populiari makaronų sriuba, kurios pagrindą sudaro ryžių arba kviečių makaronai, taip pat aštrus sultinys su kokosų pienu bei vištiena, krevetės arba žuvis. Norint pasigaminti šią sriubą savo virtuvėje reikės daugybės netradicinių bei ganėtinai egzotiškų produktų, bet Santa Maria produkcija tikrai lengva rasti parduotuvėje, tad šia aromatinga sriuba galėsite lepintis gamybai skyrę vos apie 15 minučių. 


Ingredientai



  • kokosų aliejus (kepimui)
  • karališkos krevetės: 100 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko
  • pievagrybiai: 4
  • raudonojo kario pasta: 1 valgomojo šaukšto (arba raudonojo kario prieskonių mišinys)
  • vištienos sultinys: 500 mililitrų
  • Ramen makaronai: 100 gramų (arba ryžių makaronai)
  • kokosų pienas: 200 gramų
  • druska
  • pipirai
  • laimo vaisiai: 0,5

  • Patiekimui:
    • šviežias bazilikas
    • šviežia kalendra
    • čili pipiras
    • sezamo sėklos



Recepto paruošimas



1. Pirmiausia išvirkite makaronus ir juos atidėkite.
2. Puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite krevetes ir kepkite kelias minutes.
3. Tada į puodą arba keptuvę įtarkuokite česnaką bei imbierą, dėkite pievagrybius ir kepinkite viską dar kelias minutes.
4. Po to į puodą arba keptuvę dėkite raudonojo kario pastą ir kepinkite viską dar maždaug 60 sekundžių.
5. Puodo / keptuvės turinį užpilkite sultiniu, leiskite jam užvirti. Kai jau sultinys užverda, supilkite kokosų pieną ir įspauskite laimo sultis.
6. Paragaukite ir pagal savo skonį pridėkite druskos bei pipirų.
7. Paskui į dubenėlius dėkite makaronų ir užpilkite juos pasiruošta sriuba.
8. Galiausiai patiekite su šviežiu baziliku, kalendra, čili pipiro griežinėliais bei sezamo sėklomis. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: