Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu

Kategorija: Sriubų receptai


Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Brokoliai: apie 330 g (nupjaustytų žiedynų svoris)
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Česnako skiltelės: 3 vnt.
  • Vanduo: 750 ml
  • Daržovių sultinio kubeliai: 1,5 vnt.
  • Kokosų pienas: 200 ml (kietoji dalis (kremo) iš skardinės)
  • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
  • Maistinių mielių dribsniai: 1 valg. š.
  • Malti pipirai: 1/4 arb. š.
  • Petražolės: papuošimui



Recepto paruošimas

1. Brokolį nuplauti ir nuo koto nupjaustyti žiedus, bei tą dalį koto, kuri dar šiek tiek minkšta, nes ją irgi galima virti kartu. Šiek tiek susmulkinti.

2. Susmulkinti svogūną ir česnakus.

3. Į puodą supilti aliejų ir įkaitinti. Sudėti smulkintus česnakus ir svogūną ir pakepti puode kelias minutes, kol taps minkšti. Jei reikia, įpilti vos vos vandens, kad nesviltų.

4. Kartu į puodą sudėti brokolį, supilti vandenį, daržovių sultinio kubelius. Viskam užvirus virti dar 15-20 min.

5. Išvirus palikti šiek tiek pravėsti (~5min.), sudėti pipirus ir maistines mieles. Sriubą sutrinti rankiniu trintuvu iki vientisos masės.

6. Kartu į puodą supilti kokosų pieną ir dar kartą pertrinti.

7. Patiekti su šviežiomis petražolėmis, sėklomis ar pasirinkta duonele.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook