Trinta pievagrybių ir grietinėlės sriuba

Kategorija: Sriubų receptai / Grybų patiekalų receptai


Trinta pievagrybių ir grietinėlės sriuba

Paskelbė:

Ingredientai

  • Rudieji pievagrybiai:  750 g
  • Svogūnai: 1 vnt. (didelis)
  • Česnakai: 3 skiltelės
  • Sultinys: 200 ml
  • Grietinėlė: 200 g
  • Šaltai rūkyta šoninė: kelios juostelės
  • Petražolės: kelios šakelės
  • Čiobreliai: šiek tiek (švieži)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus: kepimui


Recepto paruošimas

1. Svogūną smulkiai supjaustyti. česnakus sukapoti ir viską apkepinti keptuvėje su truputėliu alyvuogių aliejaus.

2. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis ir sudėti į keptuvę. Kepti dar apie 10 min.

3. Į keptuvę suberti kapotas petražoles ir čiobrelius. Dar pakepti kelias minutes.

4. Grybams dailiai apskrudus, kelis atsidėti sriubos papuošimui, o visą kitą perkelti į kokteilinę.

5. Ant grybų supilti sultinį ir sriubą sutrinti iki vientisos konsistencijos.

6. Sriubą perpilti į puodą dėti ant vidutinės kaitros. Įpilti grietinėlės.

7. Šoninės juosteles supjaustyti ir apkepti keptuvėje kol taps traškūs gabalėliai.

8. Į dubenėlį pilti sriubos, papuošti atsidėtais pievagrybiais ir traškiais šoninės gabalėliais.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook