Trinta pievagrybių ir grietinėlės sriuba
Kategorija: Sriubų receptai / Grybų patiekalų receptai
Ingredientai
- Rudieji pievagrybiai: 750 g
- Svogūnai: 1 vnt. (didelis)
- Česnakai: 3 skiltelės
- Sultinys: 200 ml
- Grietinėlė: 200 g
- Šaltai rūkyta šoninė: kelios juostelės
- Petražolės: kelios šakelės
- Čiobreliai: šiek tiek (švieži)
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Svogūną smulkiai supjaustyti. česnakus sukapoti ir viską apkepinti keptuvėje su truputėliu alyvuogių aliejaus.
2. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis ir sudėti į keptuvę. Kepti dar apie 10 min.
3. Į keptuvę suberti kapotas petražoles ir čiobrelius. Dar pakepti kelias minutes.
4. Grybams dailiai apskrudus, kelis atsidėti sriubos papuošimui, o visą kitą perkelti į kokteilinę.
5. Ant grybų supilti sultinį ir sriubą sutrinti iki vientisos konsistencijos.
6. Sriubą perpilti į puodą dėti ant vidutinės kaitros. Įpilti grietinėlės.
7. Šoninės juosteles supjaustyti ir apkepti keptuvėje kol taps traškūs gabalėliai.
8. Į dubenėlį pilti sriubos, papuošti atsidėtais pievagrybiais ir traškiais šoninės gabalėliais.
Panašūs receptai
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Pievagrybių paštetas Kūčioms
Pievagrybių paštetas Kūčioms
Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu
Trinta vištienos sriuba
Orkaitėje keptų paprikų ir pomidorų sriuba
Trinta pomidorų sriuba su vištiena
Orkaitėje keptų paprikų ir pomidorų sriuba
Baravykų sriuba
Trinta bulvių sriuba veganiškai
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu
Vištiena su grybais kreminiame padaže