Trinta kreminė moliūgų sriuba su kokosų pienu ir muskato riešutu
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- nuluptas moliūgas: 1 kilogramo
- daržovių sultinys: 1 litro
- kokosų pienas: 400 mililitrų
- česnakas: 1 skiltelės
- muskato riešutas: žiupsnelio
- druska
- šviežiai malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių moliūgą supjaustome maždaug 2-3 centimetrų kubeliais.
2. Sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir verdame maždaug 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštėja.
3. Tada supilame kokosų pieną, įspaudžiame česnako skiltelę, sudedame likusius prieskonius ir viską užviriname.
4. Nukeliame nuo ugnies, masę sutriname iki vientisos masės.
5. Dar kartą užviriname ir patiekiame.
6. Jeigu neturite daržovių sultinio galima ant sviesto pakepinti susmulkintą svogūną, paskui suberti kapotą česnaką, keptuvės turinį sudėti į puodą, sudėti moliūgus, užpilti vandeniu ir išvirti.
7. Jeigu sriubą gaminame iš kepto moliūgo - sudedame į kepimo skardą, apšlakstome šlakeliu aliejaus ir kepame maždaug 180 laipsnių temperatūroje, paskui sudedame į puodą, užpilame maždaug 0,5 litro sultinio, kokosų pienu, suberiame likusius prieskonius ir sublenderiuojame sriubą, paskui užviriname ir patiekiame.
8. Sriubos tirštumą reguliuojame su sultiniu arba kokosų pienu, pradžioje pilame mažiau jeigu mėgstate labai tirštas sriubas, o jeigu skystesnes įpilame daugiau skysčio.
9. Sriubą patiekiame su kepintomis moliūgų sėklomis, aštrios rūkytos paprikos milteliais ir česnakiniais skrebučiais. Lepinamės!