Kvapni trinta cukinijų sriuba su kokosų pienu
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- Cukinijos: apie 700 g.
- Bulvės: 2 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt
- Česnakai: 4 skiltelės
- Alyvuogių aliejus: 1 valg.š.
- Daržovių sultinio kubelis: 1 vnt.
- Vanduo: 600 ml.
- Karis: 1 arb.š.
- Malta ciberžolė: 1 arb.š.
- Pipirai: žiupsnis
- Riebus kokosų pienas: 300 ml. (kietoji dalis iš skardinės)
Recepto paruošimas
1. Cukiniją supjaustyti kubeliais (jeigu cukinijos sėklos didelės – jas pašalinti, taip pat galima nulupti ir žievę, jei ji labai kieta).
2. Bulves supjaustyti kubeliais. Svogūną ir česnako skilteles smulkiai sukapoti.
3. Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, ten sudėti smulkintus svogūną ir česnaką. Daržoves apkepti kelias minutes, kol šiek tiek pakeis spalvą ir pasklis aromatas.
4. Į puodą su apkeptomis daržovėmis supilti vandenį, įdėti sultinio kubelį, sudėti smulkintą cukiniją, bulves ir virti apie 25-30 min.
5. Kai daržovės bus išvirusios - įdėti kario pastos ir įberti ciberžolės. Viską gerai išmaišyti ir palikti kelioms minutėms atvėsti.
6. Viską sutrinti rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
7. Įpilti kokosų pieną ir gerai išmaišyti.
8. Patiekti ir skanauti!