Ingredientai
- 0.5 arb. š. Druskos
- 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
- 35g Česnakų
- 10g Vištienos sultinio kubelių
- 3vnt. Morkų
- 30g Lukštentų saulėgrąžų
- 0.5 arb. š. Dašio
- 1 valg. š. Grietinės (30%)
Ši trinta česnakų ir morkų sriuba pagaminama vos per 30 minučių, o skonis tikrai nustebins.
Gaminimas
- Susmulkintą česnaką bei saulėgrąžas 1 min pakepti keptuvėje.
- Nuluptas ir smulkiai pjaustytas morkas išvirti sultinyje (1l) su druska.
- Į verdantį sultinį įdėti dašio prieskonių, pavirti dar 2 min ir nukelti puodą nuo ugnies.
- Įdėti šaukštą grietinės (galima keisti ir natūraliu jogurtu) bei sudėti kepintas saulėgrąžas su česnakais.
- Viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu.
- Kepintas česnakas bei saulėgrąžos sriubai priduoda nepakartojamą skonį, o dašis suteikia aitrumo.
VISO: 338 kcal, 23g angliavandenių, 10g baltymų, 27g riebalų, 21mg cholesterolio.