ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

- svogūnų laiškų ropeliai: ryšelio (spring onions)
- kokosų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- šaldyti žirneliai: 1 kilogramo
- kokosų pienas: 1 skardinės (400 mililitrų)
- daržovių sultinys: 0,5 kubelio
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- smulkintas bazilikas ir/arba kalendros lapeliai
- druska
- pipirai
- pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
- vanduo
- Iš pradžių užvirinkite arbatinuką vandens (reikės maždaug 750 mililitrų), įkaitinkite sriubos puodą ant vidutinio kaitrumo ugnies.
- Tuomet susmulkinkite svogūnų laiškų ropeles bei kotelius, iki kol prasidės tuščiaviduriai svogūnlaiškiai. Jeigu tokių neturime, manau, kad tiks ir paprastas svogūnas arba tie patys svogūnlaiškiai.
- Tada į įkaitintą puodą dėkite kokosų aliejų, suberkite susmulkintus svogūnus. Kepinkite svogūnus ant aukščiausios ugnies maždaug 2 minutes, nuolatos maišykite.
- Tada suberkite šaldytus žirnelius, kokosų pieną, supilkite užvirintą vandenį bei įdėkite 0,5 sutrupinto sultinio kubelio, puodą uždenkite bei kaitinkite, kol viskas užvirs. Po to pakaitinkite dar maždaug 2-3 minutes ant aukštos ugnies.
- Vėliau ugnį sumažinkite, suberkite didžiąją dalį žolelių, supilkite citrinos sultis bei viską gerai pertrinkite blenderiu iki vientisos masės.
- Patiekite su alyvguoių aliejumi, pabarstykite žolelėmis, pagardinkite druska bei pipirais. Mėgaukitės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kiaušinius dažome natūraliai

Traškūs spring rollsai su vištiena ir daržovėmis

Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba

Makaronai su krevetėmis ir žalumynais

Prancūziška svogūnų sriuba

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Šniceliai su balta duona ir padažu

Sriuba su porais ir lašiša

Marokietiškas saldžių bulvių pyragas

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Daržovių pyragas

Jautienos troškinys su daržovėmis

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU

AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)

VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ

Šventėms – tortas „Snickers“

Troškinti kopūstai su mėsa

Pikantiški 6 šašlykų receptai