ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

Kategorija: Sriubos / Vegetariški / Veganiški


ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • svogūnų laiškų ropeliai: ryšelio (spring onions)
    • kokosų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • šaldyti žirneliai: 1 kilogramo
    • kokosų pienas: 1 skardinės (400 mililitrų)
    • daržovių sultinys: 0,5 kubelio
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • smulkintas bazilikas ir/arba kalendros lapeliai
    • druska
    • pipirai
    • pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
    • vanduo
  1. Iš pradžių užvirinkite arbatinuką vandens (reikės maždaug 750 mililitrų), įkaitinkite sriubos puodą ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  2. Tuomet susmulkinkite svogūnų laiškų ropeles bei kotelius, iki kol prasidės tuščiaviduriai svogūnlaiškiai. Jeigu tokių neturime, manau, kad tiks ir paprastas svogūnas arba tie patys svogūnlaiškiai.
  3. Tada į įkaitintą puodą dėkite kokosų aliejų, suberkite susmulkintus svogūnus. Kepinkite svogūnus ant aukščiausios ugnies maždaug 2 minutes, nuolatos maišykite.
  4. Tada suberkite šaldytus žirnelius, kokosų pieną, supilkite užvirintą vandenį bei įdėkite 0,5 sutrupinto sultinio kubelio, puodą uždenkite bei kaitinkite, kol viskas užvirs. Po to pakaitinkite dar maždaug 2-3 minutes ant aukštos ugnies.
  5. Vėliau ugnį sumažinkite, suberkite didžiąją dalį žolelių, supilkite citrinos sultis bei viską gerai pertrinkite blenderiu iki vientisos masės.
  6. Patiekite su alyvguoių aliejumi, pabarstykite žolelėmis, pagardinkite druska bei pipirais. Mėgaukitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: