ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Kategorija: Sriubos / Vegetariški / Veganiški
- svogūnų laiškų ropeliai: ryšelio (spring onions)
- kokosų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- šaldyti žirneliai: 1 kilogramo
- kokosų pienas: 1 skardinės (400 mililitrų)
- daržovių sultinys: 0,5 kubelio
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- smulkintas bazilikas ir/arba kalendros lapeliai
- druska
- pipirai
- pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
- vanduo
- Iš pradžių užvirinkite arbatinuką vandens (reikės maždaug 750 mililitrų), įkaitinkite sriubos puodą ant vidutinio kaitrumo ugnies.
- Tuomet susmulkinkite svogūnų laiškų ropeles bei kotelius, iki kol prasidės tuščiaviduriai svogūnlaiškiai. Jeigu tokių neturime, manau, kad tiks ir paprastas svogūnas arba tie patys svogūnlaiškiai.
- Tada į įkaitintą puodą dėkite kokosų aliejų, suberkite susmulkintus svogūnus. Kepinkite svogūnus ant aukščiausios ugnies maždaug 2 minutes, nuolatos maišykite.
- Tada suberkite šaldytus žirnelius, kokosų pieną, supilkite užvirintą vandenį bei įdėkite 0,5 sutrupinto sultinio kubelio, puodą uždenkite bei kaitinkite, kol viskas užvirs. Po to pakaitinkite dar maždaug 2-3 minutes ant aukštos ugnies.
- Vėliau ugnį sumažinkite, suberkite didžiąją dalį žolelių, supilkite citrinos sultis bei viską gerai pertrinkite blenderiu iki vientisos masės.
- Patiekite su alyvguoių aliejumi, pabarstykite žolelėmis, pagardinkite druska bei pipirais. Mėgaukitės!
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Prancūziška svogūnų sriuba
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Šventėms – tortas „Snickers“
Šniceliai su balta duona ir padažu
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Traškūs spring rollsai su vištiena ir daržovėmis
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Daržovių pyragas
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
Kiaušinius dažome natūraliai
Sriuba su porais ir lašiša
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
Troškinti kopūstai su mėsa
Jautienos troškinys su daržovėmis
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais