Raugintų kopūstų sriuba su veršienos kukuliais

Kategorija: Sriubų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Raugintų kopūstų sriuba su veršienos kukuliais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Rauginti kopūstai: 500 g
  • Veršienos faršas: 400 g
  • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Morka: 1 vidutinio dydžio
  • Bulvės: 3 vidutinio dydžio
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Džiūvėsėliai: 2 valg. šaukštai
  • Daržovių sultinys: 1,5 litro
  • Augalinis aliejus: 2 valg. šaukštai
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Juodieji pipirai (žirneliai): 5 vnt.
  • Druska ir malti juodieji pipirai: pagal skonį
  • Švieži krapai arba petražolės: patiekimui 



Recepto paruošimas

1. Kukulių paruošimas: Veršienos faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, susmulkintu česnaku, kiaušiniu, džiūvėsėliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.

2. Iš gautos masės formuokite nedidelius kukulius.

3. Daržovių paruošimas: Morką ir bulves nulupkite bei supjaustykite nedideliais kubeliais. Jei rauginti kopūstai yra labai ilgi, juos šiek tiek pasmulkinkite.

4. Sriubos virimas: Puode įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite morkas ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės.

5. Tada supilkite daržovių sultinį, sudėkite bulves, lauro lapus ir juodųjų pipirų žirnelius. Užvirkite ir virkite apie 10 minučių.

6. Kukulių pridėjimas: Atsargiai sudėkite paruoštus kukulius į sriubą. Virkite dar apie 10 minučių, kol kukuliai išvirs.

7. Kopūstų pridėjimas: Į sriubą sudėkite raugintus kopūstus ir virkite dar 10–15 minučių, kol kopūstai taps minkšti, o skoniai susijungs.

8. Pabaigimas: Paragaukite sriubą ir, jei reikia, pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.

9. Išimkite lauro lapus ir pipirų žirnelius.

10. Patiekimas: Sriubą pilkite į lėkštes, pabarstykite smulkintais šviežiais krapais arba petražolėmis. Jei norite, galite pridėti šaukštą grietinės.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook