Pieniška kopūstų sriuba su sūriu
Kategorija: Sriubos
Lengvai paruošiama pieniška kopūstų sriuba, ją labai pamėgo mano vaikai. :)
1. Sriuba: Puode, kuriame virsime sriubą įkaitiname aliejų.
2. Sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus. Kepame tol, kol svogūnai suminkštės.
3. Tada sudedame smulkiai supjaustytus kopūstus, sutarkuotą bulvę bei pusę šaukštelio druskos ir pakepiname keletą minučių. Paragaujame, įdedame druskos bei pipirų pagal skonį ir įdedame parmezano sūrio žievę ir supilame sultinį.
4. Ant mažos ugnies troškiname maždaug pusvalandį arba kol daržovės suminkštės.
5. Kopūstui suminkštėjus supilame pieną. Suberiame tarkuota sūrį.
6. Verdame kol sūris suminkštės, bet neužviriname. Dar kartą paragaujame ar užtenka prieskonių. Ištraukiame parmesano sūrio kriaukšlę.
7. Garnyras: Duoną supjaustome kubeliais, apšlakstome aliejumi ir pabarstome čiobreliais.
8. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 10 minučių.
9. Prieš patiekdami sriubą ant stalo apiberiame sriubą duonos kubeliais ir krapais. Lepinamės!
Ingredientai
- Sriubai:
- alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
- svogūnai: 1 (smulkiai supjaustytas)
- bulvės: 1
- kopūstai: 0,5 (vid. dydžio)
- druska
- pipirai
- daržovių sultinys: 4 puodelių (1 puodelis - 250 mililitrų)
- pienas: 2 puodelių
- parmezano sūris: 1 riekės
- tarkuotas olandiškas sūris: 250 mililitrų
- Garnyrui:
- duona: kelių riekių
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- čiobrelis
- krapai
Recepto paruošimas
1. Sriuba: Puode, kuriame virsime sriubą įkaitiname aliejų.
2. Sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus. Kepame tol, kol svogūnai suminkštės.
3. Tada sudedame smulkiai supjaustytus kopūstus, sutarkuotą bulvę bei pusę šaukštelio druskos ir pakepiname keletą minučių. Paragaujame, įdedame druskos bei pipirų pagal skonį ir įdedame parmezano sūrio žievę ir supilame sultinį.
4. Ant mažos ugnies troškiname maždaug pusvalandį arba kol daržovės suminkštės.
5. Kopūstui suminkštėjus supilame pieną. Suberiame tarkuota sūrį.
6. Verdame kol sūris suminkštės, bet neužviriname. Dar kartą paragaujame ar užtenka prieskonių. Ištraukiame parmesano sūrio kriaukšlę.
7. Garnyras: Duoną supjaustome kubeliais, apšlakstome aliejumi ir pabarstome čiobreliais.
8. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 10 minučių.
9. Prieš patiekdami sriubą ant stalo apiberiame sriubą duonos kubeliais ir krapais. Lepinamės!
Raktažodžiai:
aliejus, svogunai, bulves, kopustai, parmezano suris, pienas, pipirai, druska, darzoviu sultinys, duona, ciobrelis
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Kreminė brokolių ir sūrio sriuba
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Šviežių daržovių pieniška sriuba
Aštri topinambų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Aštri daržovių sriuba
Trinta paprikų sriuba
Rudeninė daržovių sriuba
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Aštri trinta moliūgų sriuba
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Trinta svogūnų laiškų ir žirnelių sriuba su imbieru bei parmezano traškučiais
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
Brokolių sriuba su kreminiu sūriu
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Keptų bulvių sriuba
Pieniška bulvių, morkų ir šviežių žalių žirnelių sriuba