Raugintų kopūstų sriuba
Kategorija: Sriubos
Mūsų šeimoje sriuba yra būtina. Galbūt ne kasdien jas valgome, bet tikrai dažnai. Vasarą visada mėgaujamės šaltibarščiais, kad karštas dienas būtų lengviau išgyventi. Žiemą dažniau renkamės raugintų kopūstų arba burokėlių sriubas. Galbūt nėra labai malonu pripažinti, bet juk visi žinome, koks geras ryto vaistas yra kopūstų sriuba po nuostabaus vakarėlio. :)
1. Pradžioje iš mėsos su kaulais, prieskoninių daržovių bei grybų išvirkime sultinį.
2. Jeigu rauginti kopūstai labai rūgštūs, juos reikia nuplauti.
3. Raugintus kopūstus ištroškinkime atskirame inde su taukais ir viena stikline vandens.
4. Per tą laiką svogūną susipjaustome smulkiais kubeliais.
5. Apkepiname svogūną keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
6. Tuomet kai kopūstai baigs troškintis, įdėkime pakepintą svogūną, spirgintus miltus, pomidorų košę, viską gerai išmaišykime, tada dar truputį patroškinkime bei viską sudėkime į perkoštą sultinį.
7. Šią sriubą galima balinti rūgščia grietine (pagal skonį). Raugintų kopūstų skaniausia su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Ingredientai
- jautiena su kaulais arba rūkyta kiauliena: 500 gramų
- džiovinti baravykai: 30 gramų
- rauginti kopūstai: 0,5 litro
- įvairios prieskoninės daržovės
- pipirai: 10
- lauro lapeliai: 1
- miltai: 1 šaukštas
- taukai: 1 šaukštas
- pomidorų košė: 1 šaukštas
- vanduo: 3,5 litro
- svogūnai: 1 (arba pagal skonį)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje iš mėsos su kaulais, prieskoninių daržovių bei grybų išvirkime sultinį.
2. Jeigu rauginti kopūstai labai rūgštūs, juos reikia nuplauti.
3. Raugintus kopūstus ištroškinkime atskirame inde su taukais ir viena stikline vandens.
4. Per tą laiką svogūną susipjaustome smulkiais kubeliais.
5. Apkepiname svogūną keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
6. Tuomet kai kopūstai baigs troškintis, įdėkime pakepintą svogūną, spirgintus miltus, pomidorų košę, viską gerai išmaišykime, tada dar truputį patroškinkime bei viską sudėkime į perkoštą sultinį.
7. Šią sriubą galima balinti rūgščia grietine (pagal skonį). Raugintų kopūstų skaniausia su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Raktažodžiai:
kopūstai, rauginti kopustai, sriuba, raugintu kopustu sriuba, sriubos, darzoves, pomidoru kose, kopustu sriuba
Beatos raugintų kopūstų sriuba
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Rudeninė daržovių sriuba
Kopūstų troškinys su mėsa
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Troškinti kopūstai su mėsa
Troškinta aviena su kopūstais
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Burokėlių lapų sriuba vos iš kelių ingredientų!
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Aštri daržovių sriuba
Greitai marinuoti kopustai
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Naudingi patarimai apie daržoves
Žiedinių kopūstų salotos
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS