Raugintų kopūstų sriuba

Kategorija: Sriubos


Raugintų kopūstų sriuba

Paskelbė:
05 Vasario 2022
Mūsų šeimoje sriuba yra būtina. Galbūt ne kasdien jas valgome, bet tikrai dažnai. Vasarą visada mėgaujamės šaltibarščiais, kad karštas dienas būtų lengviau išgyventi. Žiemą dažniau renkamės raugintų kopūstų arba burokėlių sriubas. Galbūt nėra labai malonu pripažinti, bet juk visi žinome, koks geras ryto vaistas yra kopūstų sriuba po nuostabaus vakarėlio. :)



Ingredientai


  • jautiena su kaulais arba rūkyta kiauliena: 500 gramų
  • džiovinti baravykai: 30 gramų
  • rauginti kopūstai: 0,5 litro
  • įvairios prieskoninės daržovės
  • pipirai: 10
  • lauro lapeliai: 1
  • miltai: 1 šaukštas
  • taukai: 1 šaukštas
  • pomidorų košė: 1 šaukštas
  • vanduo: 3,5 litro
  • svogūnai: 1 (arba pagal skonį)


Recepto paruošimas



1. Pradžioje iš mėsos su kaulais, prieskoninių daržovių bei grybų išvirkime sultinį.
2. Jeigu rauginti kopūstai labai rūgštūs, juos reikia nuplauti.
3. Raugintus kopūstus ištroškinkime atskirame inde su taukais ir viena stikline vandens.
4. Per tą laiką svogūną susipjaustome smulkiais kubeliais.
5. Apkepiname svogūną keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
6. Tuomet kai kopūstai baigs troškintis, įdėkime pakepintą svogūną, spirgintus miltus, pomidorų košę, viską gerai išmaišykime, tada dar truputį patroškinkime bei viską sudėkime į perkoštą sultinį.
7. Šią sriubą galima balinti rūgščia grietine (pagal skonį). Raugintų kopūstų skaniausia su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: