Soti raugintų kopūstų sriuba su kiaulienos šonkauliukais ir jautiena

Kategorija: Sriubos


Soti raugintų kopūstų sriuba su kiaulienos šonkauliukais ir jautiena

Paskelbė:
21 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Kiaulienos šonkauliukai: 600–700 g
  • Jautiena su kaulu (blauzda arba šonkauliukas): 1 kg
  • Rauginti kopūstai: 500 g
  • Vidutinės bulvės: 3 vnt.
  • Vidutinio dydžio svogūnai: 2 vnt.
  • Vidutinės morkos: 2 vnt.
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Saldžiosios paprikos: 5–6 vnt.
  • Pomidorų pasta: 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakas: 1–2 skiltelės
  • Žalumynai (pvz., petražolės, krapai): pagal skonį
  • Druska, pipirai: pagal skonį
  • Augalinis aliejus: kepimui
Patiekimui:
  • Grietinė arba majonezas: pagal skonį
  • Juoda duona
  • Krienų užkandis: jei turite


1. Paruoškite sultinį: Įkaitinkite sausą keptuvę ir ant jos kepkite vieną nuluptą svogūną bei vieną morką, kol daržovės įgaus lengvą skrudinimo efektą.

2. Puode sumeskite jautieną, supjaustytus kiaulienos šonkaulius, skrudintus svogūną ir morką, lauro lapus, kvapiuosius pipirus, pusę šaukšto druskos bei žolelių stiebus. Užpilkite vandeniu (apie 2 litrus arba iki 3,5 l žymos) ir užvirkite.

3. Verdant nuimkite putas, sumažinkite kaitrą ir virkite 1,5–2 valandas, kol mėsa taps minkšta.

4. Atvėsinkite sultinį, perkoškite, jautieną atskirkite nuo kaulų, o šonkaulius palikite kaip yra.

5. Paruoškite raugintus kopūstus: Supjaustykite raugintus kopūstus, kad sumažintumėte jų ilgį.

6. Sudėkite į sultinį ir virkite 15–20 minučių, kad jie suminkštėtų.

7. Kepkite daržoves: Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais.

8. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus kepkite daržoves, kol jos taps minkštos.

9. Įpilkite pomidorų pastos ir dar keletą minučių maišykite, kol pastos skonis susimaišys su daržovėmis.

10. Paruoškite bulves: Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutiniais kubeliais.

11. Suberkite į puodą kartu su kepintomis daržovėmis ir virkite sriubą, kol bulvės suminkštės.

12. Pabaikite sriubą: Pabaigoje suberkite smulkintas žoleles ir įspauskite česnako skilteles.

13. Gerai išmaišykite sriubą ir leiskite jai pastovėti 15 minučių, kad skoniai susijungtų.

14. Patiekimas: Patiekite sriubą su grietine, žalumynais, šviežia juoda duona ir, jei turite, krienų užkandžiu.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: