KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS

Kategorija: Sriubos


KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • saldžiųjų moliūgų: 1 (Butternut squash)
    • svogūnų: 2
    • česnakų: 3 skiltelių
    • maltos vištienos: 500 gramų
    • kiaušinių: 1
    • džiūvėsėlių: 1 saujos
    • raudonėlių, čiobrelių, šalavijo: po 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltos paprikos miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kvapiųjų pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kvapiųjų pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • petražolių: 2 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • 12% grietinėlės: 125 mililitrų
  1. Iš pradžių moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas bei kepkite orkaitėje, kol suminkštės - maždaug 60 minučių. Tada nulupkite žievę bei sutrinkite blenderiu. Vištieną sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, įdėkite susmulkintą svogūną, įspauskite česnako skiltelę bei paskaninkite prieskoniais - druska, pipirais, čiobreliais, raudonėliais, paprika, kvapiaisiais pipirais ir petražolėmis. Tuomet suformuokite mažus kukuliukus bei virkite pasūdytame vandenyje maždaug 15-20 minučių. Sultinį galite paskaninti lauro lapais, morka, poru, ar kuo tik mėgstate.
  2. Po to likusį susmulkintą svogūną su česnako skiltele apkepinkite puode ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Sudėkite moliūgų tyrę, pilkite vištienos sultinio bei viską sutrinkite blenderiu. Paskaninkite druska bei pipirais. Įmaišykite grietinėlę. Pilkite sriubos į lėkštes, įdėkite keletą kukulių bei patiekite. Mėgaukitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: