Kreminė trinta moliūgų sriuba su obuoliais ir grietinėle
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- pjaustytas moliūgas: 500 gramų
- obuoliai: 2 (kietesni)
- česnakas: 3 skiltelių
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- daržovių sultinys: 1,5 litro (tinka ir kitoks)
- bulvės: 3
- grietinėlė: 200 mililitrų
- muskatas: žiupsnelio
- raudonėlis: žiupsnelio
- druska
- malti pipirai
- aliejus: šlakelio
- kepintos moliūgų sėklos (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pradedame nuo keptuvės sušildymo aliejumi, kur įdedame kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepiname, kol jie tampa skaidrūs.
2. Toliau dedame tarkuotas morkas bei smulkintą česnaką ir kepiname tol, kol daržovės suminkštėja.
3. Galiausiai, įdedame kubeliais supjaustytus obuolius ir patroškiname, kol jie tampa minkšti.
4. Į puodą su sultiniu įdedame pjaustytas bulves ir verdame, kol jos suminkštėja. Vėliau sudedame moliūgą, pridedame prieskonius ir verdame toliau, kol visi ingredientai tampa minkšti.
5. Supilame grietinėlę, taip pat įdedame keptas daržoves su obuoliais.
6. Paverdame dar keletą minučių ir nukeliame nuo ugnies.
7. Sriubą sutriname iki vientisos konsistencijos.
8. Prieš patiekiant sriubą, ją pabarstome keptomis moliūgų sėklomis, jei norime daugiau tekstūros. Skanaus!
9. Santrauka: Kreminė trinta moliūgų sriuba su obuoliais ir grietinėle yra puikus rudens sezono patiekalas, kurioje susijungia saldus moliūgo, gaivus obuolio ir švelnus grietinėlės skoniai. Ši sriuba ne tik gardi, bet ir maistinga, praturtinta vitaminu A, kaliu bei skaidulomis.