RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA

Kategorija: Sriubos


RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • moliūgas: 1-1,5 kilogramo
    • česnakas: 3-4 skiltelių (supjaustytų griežinėliais)
    • natūralus vištienos sultinys: 1 litro
    • šviežios arba džiovintos žolelės (papuošimui)
  1. Iš pradžių moliųgą nulupame, išimame sėkliukes, supjaustome gabaliukais (maždaug 4 centimetrų dydžio).
  2. Tuomet moliūgo gabaliukus sudedame į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepame 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių (kol suminkštėja, bet neapskrunda iki rudumo). Prieš kepimo pabaigą, ant moliūgo gabalėlių pabarstome griežinėliais supjaustytą česnaką bei paliekame dar maždaug 5 minutes pakepti.
  3. Tuo tarpu, kol kepa, paruošiame vištienos sultinį, visiškai užteks 1 litro.
  4. Iškeptus moliūgo gabalėlius kartu su česnako griežinėliais sudedame į verdantį sultinį bei paliekame virti keletą minučių, kol moliūgo gabaliukai vos ne patys išsileidžia (patampa labai minkšti).
  5. Po to sultinio perteklių nupilame (čia jau pagal savo poreikį, priklausomai nuo to, kokios sriubos norisi: skystesnės ar tirštesnės). Smulkintuvu (blenderiu) visą puode esantį turinį sutriname iki tirštos vientisos masės nepalikdamos jokių gabalėlių.
  6. Prieš patiekdamos galite paviršių pabarstyti džiovintais arba šviežiais bazilikais. Skanaujam!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: