LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE

Kategorija: Sriubos


LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE

Paskelbė:
19 Sausio 2022

Ingredientai


  • lašišos filė: ~450 gramų (supjaustome gabaliukais)
  • bulvės: 6 nedidelės (supjaustome kubeliais)
  • morkos: 1 didelės (supjaustome kubeliais)
  • šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
  • saliero kotai: 1 (supjaustome)
  • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • neriebi grietinėlė: 200 mililitrų
  • sultinys: 1 litro
  • susmulkinti krapai: 1 saujos
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • aliejus (kepimui)
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų ant vidutinės temperatūros.
2. Suberiame svogūną, morką, salierą ir česnaką. Kepiname, dažnai pamaišydami, maždaug 7 minutes arba kol suminkštėja daržovės.
3. Po to suberiame bulves ir užpilame sultinį. Užkaičiame iki virimo.
4. Tuomet sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir verdame, kol bulvės suminkštėja.
5. Suberiame lašišos gabaliukus, šaldytus žirnelius, supilame grietinėlę ir sviestą. Kaitiname ant žemos temperatūros maždaug 4-5 minutes.
6. Suberiame krapus, įberiame druskos ir pipirų. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: