Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle

Kategorija: Sriubos


Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle

Paskelbė:
27 Geg. 2022
Turiu pripažinti, kad iš pradžių ši prancūziška trinta bulvių ir svogūnų sriuba visai manęs neviliojo. Su užsidegimu vartant vieną prancūzišką receptų knygą, pastarąją su pasibodėjimu vis praleisdavau, nes ji pasirodė tokia tiesiog per daug paprasta. Ir vis dėlto, vieną dieną, kai labai tingėjau eiti iki parduotuvės, turėjau gaminti iš to ką turėjau savo virtuvėje. Na, daugelio namuose tikriausiai sugebėsite rasti bulvių ir svogūnų. 
Einame gaminti. Manau, kad nustebsite! 



Ingredientai



  • bulvės: 500 gramų (nuskutame ir supjaustome)
  • svogūnai: 500 gramų (supjaustome smulkiai)
  • sviestas ir aliejus (kepimui)
  • sultinys: ~4-5 stiklinių (arba pagal norima tirštumą)
  • druska: priklausomai nuo sultinio sūrumo
  • malti juodieji pipirai
  • muskatas
  • grietinėlė: 150 mililitrų
  • sūris: patiekimui (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia užkaičiame sultinį, sumetame bulves ir verdame.
2. Per tą laiką, kol sultinys verda, keptuvėje įkaitintuose riebaluose (svieste ir aliejuje) apkepiname svogūną, kol šis pasidaro tarsi permatomas (neturi pradėti karamelizuotis).
3. Iškepusius svogūnus suverčiame į sultinį ir verdame, kol daržovės tampa visiškai minkštos. Įdedame prieskonių pagal savo skonį.
4. Sriubą sutriname trintuvu, prieš patiekdami įpilti šlakelį grietinėlės. Jeigu norisi, patiekiant galima užberti sūrio. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: