Sūrio sriuba su jautienos faršu, bulvėmis ir pievagrybiais
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- jautienos faršas: 250 gramų
- svogūnai: 1
- svogūnų laiškai: 4
- mėsos sultinys: 2,5 litro
- pievagrybiai: 250 gramų
- saliero šaknys: 0,5 (nedidelės)
- bulvės: 5
- morkos: 1
- lydytas sūris: 200 gramų
- susmulkinti švieži krapai: 2 šaukštų
- švieži bazilikai: 1 šakelės
- aliejus: 1 šaukšto
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuplautus grybus supjaustome plonais griežinėliais, svogūną bei bulves - kubeliais, saliero šaknį ir morką - šiaudeliais.
2. Svogūnų laiškus susmulkiname.
3. Tuomet puode maždaug 5 minutes pakepiname faršą. Sudedame pievagrybius, dar pakepame apie 3 minutes.
4. Sudedame supjaustytas daržoves bei kaitiname apie 5 minutes.
5. Po to supilame sultinį, užverdame, sudedame bulves bei verdame apie 10 minučių po truputį dėdamos sūrį. Pagardiname pipirais bei druska.
6. Apibarstome smulkintais krapais bei patiekiame. Skanaujame!
7. Santrauka: Ši sūrio sriuba su jautienos faršu ir pievagrybiais yra puikus pasirinkimas maistingam pietų ar vakarienės patiekalui. Dėl lydyto sūrio sriuba tampa tiršta ir kreminė, o jautienos faršas suteikia sriubai sotumo. Sveikatai naudinga sriuba suteikia energijos ir yra pilnavertis patiekalas šaltuoju sezonu.