Miežinių kruopų sriuba su pievagrybiais ir mėsos kukuliais

Kategorija: Sriubos


Miežinių kruopų sriuba su pievagrybiais ir mėsos kukuliais

Paskelbė:
07 Spalio 2022
Aš labai nemėgstu rudens. Tokio niūraus, lietingo rudens. Nes tokiu oru, kaip niekad į namus beldžiasi ligos. Jeigu dar atsirastų ir lietingo oro gerbėjų, bet jau ligų tai tikrai niekas nemėgsta. Tik kaip nuo apsisaugoti, dar niekaip neperpratau.
Tam žvarbiam orui praskaidrinti pietums ant stalo garuoja šiltas sriubos dubenėlis. Tikras jaukumo jausmas namuose.


Ingredientai


  • Mėsos kukuliams:
    • 500 g maltos kiaulienos;
    • 1 a. š. persilado priesk,;
    • Žiupsnis druskos;
    • Žiupsnis juodųjų pipirų;
    • 1 kiaušinis.
  • Sriubai:
    • 3 bulvės;
    • 1 morka;
    • 1 svogūnas;
    • 1 skiltelė česnako;
    • 200 g pievagrybių;
    • 1 v. š. sviesto;
    • 2 v. š. miežinių kruopų;
    • Druskos pagal skonį;
    • Žiupsnis juodųjų pipirų;
    • 2 lauro lapai;
    • 2 l vandens;
    • Pundelis žalumynų.

Recepto paruošimas



1. Daržoves nulupame ir nuplauname.
2. Morką supjaustome griežinėliais, bulves kubeliais, pievagrybius riekelėmis, svogūną ir česnaką pasmulkiname.
3. Puode ištirpiname sviestą. Sudedame morkas, svogūną ir pakepiname, kol šios šiek tiek suminkštės. Sudedame pievagrybius ir česnaką. Pakaitiname keletą min.
4. Suberiame bulves, kruopas, pagardiname druska, pipirais, lauro lapais, užpilame vandeniu ir verdame apie 20 min.
5. Į maltą kiaulieną mušame kiaušinį, beriame prieskonius. Formuojame nedidelius kukulaičius. Sudedame į sriubą ir verdame apie 10 min.
6. Pagardiname smulkintais žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: