Miežinių kruopų sriuba su pievagrybiais ir mėsos kukuliais
Kategorija: Sriubos
Aš labai nemėgstu rudens. Tokio niūraus, lietingo rudens. Nes tokiu oru, kaip niekad į namus beldžiasi ligos. Jeigu dar atsirastų ir lietingo oro gerbėjų, bet jau ligų tai tikrai niekas nemėgsta. Tik kaip nuo apsisaugoti, dar niekaip neperpratau.
Tam žvarbiam orui praskaidrinti pietums ant stalo garuoja šiltas sriubos dubenėlis. Tikras jaukumo jausmas namuose.
1. Daržoves nulupame ir nuplauname.
2. Morką supjaustome griežinėliais, bulves kubeliais, pievagrybius riekelėmis, svogūną ir česnaką pasmulkiname.
3. Puode ištirpiname sviestą. Sudedame morkas, svogūną ir pakepiname, kol šios šiek tiek suminkštės. Sudedame pievagrybius ir česnaką. Pakaitiname keletą min.
4. Suberiame bulves, kruopas, pagardiname druska, pipirais, lauro lapais, užpilame vandeniu ir verdame apie 20 min.
5. Į maltą kiaulieną mušame kiaušinį, beriame prieskonius. Formuojame nedidelius kukulaičius. Sudedame į sriubą ir verdame apie 10 min.
6. Pagardiname smulkintais žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!
Tam žvarbiam orui praskaidrinti pietums ant stalo garuoja šiltas sriubos dubenėlis. Tikras jaukumo jausmas namuose.
Ingredientai
- Mėsos kukuliams:
- 500 g maltos kiaulienos;
- 1 a. š. persilado priesk,;
- Žiupsnis druskos;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 kiaušinis.
- Sriubai:
- 3 bulvės;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 200 g pievagrybių;
- 1 v. š. sviesto;
- 2 v. š. miežinių kruopų;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 2 lauro lapai;
- 2 l vandens;
- Pundelis žalumynų.
Recepto paruošimas
1. Daržoves nulupame ir nuplauname.
2. Morką supjaustome griežinėliais, bulves kubeliais, pievagrybius riekelėmis, svogūną ir česnaką pasmulkiname.
3. Puode ištirpiname sviestą. Sudedame morkas, svogūną ir pakepiname, kol šios šiek tiek suminkštės. Sudedame pievagrybius ir česnaką. Pakaitiname keletą min.
4. Suberiame bulves, kruopas, pagardiname druska, pipirais, lauro lapais, užpilame vandeniu ir verdame apie 20 min.
5. Į maltą kiaulieną mušame kiaušinį, beriame prieskonius. Formuojame nedidelius kukulaičius. Sudedame į sriubą ir verdame apie 10 min.
6. Pagardiname smulkintais žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kiauliena, druska, pipirai, miezines kruopos, sriuba, kiausinis, bulves, morka, svogunai, cesnakas, pievagrybiai, grybai, sviestas, lauro lapai
Lietuviška pievagrybių sriuba
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Trinta paprikų sriuba
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
Pievagrybių sriuba su makaronais ir grietinėle
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
Sūrio sriuba su pievagrybiais
Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Pasakiška daržovių košė
Kaimiška žuvienė su ryžiais
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Žirnienė - žirnių sriuba su grybais ir bulvėmis
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Burokėlių sriuba