Lietuviška pievagrybių sriuba
Kategorija: Sriubos
Iš pievagrybių pagamintos sriubos turi ganėtinai nedaug kalorijų, yra tikras vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Jose yra gausybe antioksidantų, kurie padeda apsisaugoti nuo ligų, stiprinančių imunitetą. Garuojanti pievagrybių sriubos lėkštė ne tik sušildo, bet ir labai greit suteikia sotumo jausmą. Pamėginkite pagaminti lietuvišką jos versiją. Kodėl ji vadinama lietuviška? Tiesą pasakius atsakymo neradau, bet šį receptą suradau vienoje senoje receptų knygoje. Pats patiekalas man patiko, tad tokį jo pavadinimą ir palikau. Gal kas komentaruose turės minčių, kodėl ji taip pavadinta.:)
1. Pirmiausia drėgna servetėle, kempinėle arba šepetėliu nuvalome pievagrybius.
2. Tada pievagrybius supjaustome griežinėliais.
3. Bulves nuskutame.
4. Bulves supjaustome kubeliais.
5. Į verdantį vandenį ar sultinį sudedame pjaustytas bulves.
6. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpiname sviestą.
7. Svieste patroškiname smulkintą svogūną, salierą, morkas bei pievagrybius.
8. Kai jau bulvės apverda, suberiame patroškintus pievagrybius ir daržoves, suberiame pipirus, druską ir dar maždaug 10 minučių paverdame.
9. Bebaigiant virti, sudedame plonais griežinėliais pjaustytą raugintą agurką ir smulkintus svogūno laiškus. Į sriubą, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, papildomai įdedame 2 šaukštus sviesto.
10. Patiekdami, sriubą papuošiame saliero lapeliais. Skanaujame!
Ingredientai
- švieži baltieji pievagrybiai: 250 gramų
- sultinys: 1 litro (arba vanduo)
- svogūnai: 1 (mažo)
- salierai: gabaliuko
- sviestas: 50 gramų
- morkos: 1 nedidelės (supjaustome griežinėliais)
- bulvės: 4-5
- rauginti agurkai: ketvirtadalio
- svogūnų laiškai: kelių
- salierų lapai: kelių
- pipirai: šiek tiek
- druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia drėgna servetėle, kempinėle arba šepetėliu nuvalome pievagrybius.
2. Tada pievagrybius supjaustome griežinėliais.
3. Bulves nuskutame.
4. Bulves supjaustome kubeliais.
5. Į verdantį vandenį ar sultinį sudedame pjaustytas bulves.
6. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpiname sviestą.
7. Svieste patroškiname smulkintą svogūną, salierą, morkas bei pievagrybius.
8. Kai jau bulvės apverda, suberiame patroškintus pievagrybius ir daržoves, suberiame pipirus, druską ir dar maždaug 10 minučių paverdame.
9. Bebaigiant virti, sudedame plonais griežinėliais pjaustytą raugintą agurką ir smulkintus svogūno laiškus. Į sriubą, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, papildomai įdedame 2 šaukštus sviesto.
10. Patiekdami, sriubą papuošiame saliero lapeliais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
pievagrybiai, sultinys, svogunai, salierai, sviestas, morkos, bulves, grybai, agurkai, pipirai, druska, sriuba
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Dilgėlė - tikras pavasario daktaras. Štai kaip ją naudoti
SILKE IR DARŽOVĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
Kūčioms ir ne tik: silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai
silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Kojos mirkomos obuolių acte, padės išgydyti keletą ligų!
Grybų sriuba su sorų kruopomis
LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS
Niekada neišmeskite sudygusių česnakų. Tai - neatleistina klaida!
Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Traškūs bulvių ir pievagrybių kroketai
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Valgyti sviestą – ne tik sveika: jis padeda ir sulieknėti
POMIDORŲ, PIEVAGRYBIŲ IR PORŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Žirniu sriuba kitaip
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
5 vaistažolės, kurios turi būti kiekvienos moters vaistinėlėje