Kreminė rūgštynių sriuba su pievagrybiais pagardinta rūkyta lašiša
Kategorija: Sriubos
Apie šią sriubą nėra ką daug pasakoti. Ji gaunasi labai labai skani. Tikrai verta pasigaminimo ne vieną kartą.
1. Iš pradžių storadugniame puode įkaitinkite gabaliuką sviesto ir šiek tiek pakepinkite susmulkintą svogūną, porą, sutarkuotą morką bei pastarnoką (aš jo nedėjau).
2. Tuomet ten pat suberkkite švariai nuplautus ir pasmulkintus pievagrybius (jeigu mažesni - smulkinti nereikia).
3. Viską vis pamaišydamos šiek tiek patroškinkite.
4. Tada puodo turinį užpilkite sultiniu bei užvirkite.
5. Sriubai užvirus, suberkite kubeliais supjaustytas bulves bei virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol bulvės suminkštės.
6. Bulvėms išvirus, sudėkite ir rūgštynes.
7. Puodo turinį iškoškite, tirštimą sutrinkite elektriniu trintuvu. Užpilkite nukoštu skysčiu (tirštumą reguliuokite pagal skonį) ir dar kartą užvirkite.
8. Pavirkite dar keletą minučių, pagal savo skonį pagardinkite druska ir nukaiskite.
9. Po to sriubą supilstykite į lėkštes, įdėkite gabaliuką virto kiaušinio, pasmulkintos rūkytos lašišos ir užberkite smulkiai sukapotų svogūnų laiškų bei maltų pipirų.
10. Patiekite su skrudinta balta duona. Ideali sriuba šaltomis dienomis ir ne tik. Skanaus!
Ingredientai
- raudonieji svogūnai: 1
- porai: 1 (nedidelio)
- morkos: 1
- pastarnokai: 1 (nėra būtina)
- sviestas: gabaliuko (daržovių apkepimui)
- švieži pievagrybiai: 250 gramų
- bulvės: 3-4 (nedidelės)
- daržovių sultinys: 1-1,5 litro (arba vištienos sultinys)
- konservuotos rūgštynės: 3-5 šaukštų
- druska
- malti pipirai
- kiaušiniai: 1 (virto)
- rūkyta lašiša (gabaliuko)
- svogūnų laiškai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių storadugniame puode įkaitinkite gabaliuką sviesto ir šiek tiek pakepinkite susmulkintą svogūną, porą, sutarkuotą morką bei pastarnoką (aš jo nedėjau).
2. Tuomet ten pat suberkkite švariai nuplautus ir pasmulkintus pievagrybius (jeigu mažesni - smulkinti nereikia).
3. Viską vis pamaišydamos šiek tiek patroškinkite.
4. Tada puodo turinį užpilkite sultiniu bei užvirkite.
5. Sriubai užvirus, suberkite kubeliais supjaustytas bulves bei virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol bulvės suminkštės.
6. Bulvėms išvirus, sudėkite ir rūgštynes.
7. Puodo turinį iškoškite, tirštimą sutrinkite elektriniu trintuvu. Užpilkite nukoštu skysčiu (tirštumą reguliuokite pagal skonį) ir dar kartą užvirkite.
8. Pavirkite dar keletą minučių, pagal savo skonį pagardinkite druska ir nukaiskite.
9. Po to sriubą supilstykite į lėkštes, įdėkite gabaliuką virto kiaušinio, pasmulkintos rūkytos lašišos ir užberkite smulkiai sukapotų svogūnų laiškų bei maltų pipirų.
10. Patiekite su skrudinta balta duona. Ideali sriuba šaltomis dienomis ir ne tik. Skanaus!
Raktažodžiai:
svogunai, porai, morkos, pastarnokai, sviestas, bulves, pievagrybiai, rugstynes, druska, pipirai, kiausiniai, lasisa, sriuba
Sriuba su porais ir lašiša
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Aštri cukinijų sriuba
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Lašišos sriuba arba thai vaikams
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Trinta tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
Šiupininė sriuba
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
Šviežių daržovių pieniška sriuba
Sūrio sriuba su pievagrybiais
Bulvienė su džiovintais grybais
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis