Žirnienė - žirnių sriuba su grybais ir bulvėmis
Kategorija: Sriubos
Ar Jūs kaip ir aš mėgstate džiovintus grybus? Visada stengiuosi jų turėti savo namuose, nes jie man tikrai labai patinka. Iš jų galima pagaminti labai daug skanių patiekalų, bet šį kartą parodysiu kaip paruošti labai skanią žirnių sriubą su grybais ir bulvėmis. Šios sriubos recepto išmokau dar iš savo močiutės, o ji ją vadindavo labai paprastai - žirnienė. Tad tai metai iš metų ruošiamas patiekalas, kuris prigyja iš kartos į kartą. Pamėginkite ir Jūs! :)
1. Pirmiausia žirnius ir grybus atskirai pamirkome maždaug valandą.
2. Po to išmirkusius grybus gerai nuplauname, supjaustome juostelėmis, sudedame į puodą su vandeniu (maždaug 1,5 litro) ir užverdame.
3. Tada sudedame išmirkusius žirnius, įmetame laurų lapelius, pipirų ir verdame maždaug pusvalandį, kol žirniai suvirs.
4. Paskui sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir verdame, kol suminkštėja (maždaug 10 minučių).
5. Per tą laiką, susmulkiname nuluptą svogūną ir pakepiname su sviestu, kol ims gražiai rusti. Supilame į verdančią sriubą ir verdame dar maždaug 5-7 minutes.
6. Nukeltą nuo kaitros sriubą pagardiname kapotomis petražolėmis, pasūdome ir palaikome uždengtą kelias minutes.
7. Patiekiame su grietine ir skanaujame!
Ingredientai
- bulvių: 3-4 vidutini dydžio
- skaldytų žirnių: 1 stiklinės
- džiovintų grybų: 6 (labiausiai tiktų baravykai)
- sviesto: 1 valgmojo šaukšto
- svogūnų: 1
- druska: žiupsnelio
- kvapiųjų pipirų: 3 žirnelių
- juodųjų pipirų: 3 žirnelių
- lauro lapų: 2
- šviežių petražolių: 1 valgomojo šaukšto
- grietinės: patiekimui (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žirnius ir grybus atskirai pamirkome maždaug valandą.
2. Po to išmirkusius grybus gerai nuplauname, supjaustome juostelėmis, sudedame į puodą su vandeniu (maždaug 1,5 litro) ir užverdame.
3. Tada sudedame išmirkusius žirnius, įmetame laurų lapelius, pipirų ir verdame maždaug pusvalandį, kol žirniai suvirs.
4. Paskui sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir verdame, kol suminkštėja (maždaug 10 minučių).
5. Per tą laiką, susmulkiname nuluptą svogūną ir pakepiname su sviestu, kol ims gražiai rusti. Supilame į verdančią sriubą ir verdame dar maždaug 5-7 minutes.
6. Nukeltą nuo kaitros sriubą pagardiname kapotomis petražolėmis, pasūdome ir palaikome uždengtą kelias minutes.
7. Patiekiame su grietine ir skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, zirniai, grybai, sriuba, sriuba su zirniais, zirniene, sviestas, svogunai, pipirai, druska, grietine, petrazoles
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
Omletas su bulvėmis ir grybais
Trinta žirnių sriuba su morkomis ir spirgučiais
Trinta žirnių sriuba su tunu ir konservuotais pomidorais
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Baravykų sriuba
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Šviežių žirnių sriuba
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Kuskusas su miško grybais
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais
Pieniška bulvių, morkų ir šviežių žalių žirnelių sriuba
Žirniu sriuba kitaip
Soti bulvių mišrainė su grybais
Keptuvėje kepti grybai su grietine ir bulvėmis
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Ankštinės pupelės su grybais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Makaronai su grybais - voveraitėmis
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS