Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- Kopūstas: 1/4 vnt. (nedidelio)
- Morkos: 2 vnt.
- Aliejus: kepimui
- Druska, pipirai, prieskoniai: pagal skonį
- Sultinys: 1,5 l
- Bulvės: 5 vnt.
- Rūkyta šoninė: 50 g
- Lauro lapai: 3 vnt.
- Lydytas sūrelis: 3 valg. š.
- Krapai: kelios šakelės
- Svogūnų laiškai: pagal skonį
- Pomidoras: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
Recepto paruošimas
1. Puode įkaitinti aliejų. Morkas sutarkuoti ir sudėti į puodą. Apkepti ant nedidelės kaitros kelias minutes, kol suminkštės.
2. Kopūstą supjaustyti plonai ir sudėti į puodą prie morkų. Berti druskos, pipirų ir kitokių mėgstamų prieskonių. Viską užpilti sultiniu.
3. Bulves nuskusti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Kai kopūstas jau pradeda minkštėti, į puodą sudėti bulves. Išmaišyti ir dar pakepti.
4. Nedideliais gabalėliais supjaustyti rūkytą šoninę ir sudėti į puodą. Jeigu trūksta drėgmės, galima papildomai pilti vandens. Į puodą dėti lauro lapus. Išmaišyti.
5. Kai bulvės jau bus išvirusios, į puodą sudėti lydytą sūrelį. Berti smulkintus krapus ir svogūnų laiškus. pomidorą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir taip pat sudėti į puodą.
6. Pavirti kelias minutes, kol sūrelis pilnai įsimaišys į sriubą.