Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

Kategorija: Sriubos


Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

Paskelbė:
24 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Kopūstas: 1/4 vnt. (nedidelio)
  • Morkos: 2 vnt.
  • Aliejus: kepimui
  • Druska, pipirai, prieskoniai: pagal skonį
  • Sultinys: 1,5 l
  • Bulvės: 5 vnt.
  • Rūkyta šoninė: 50 g
  • Lauro lapai: 3 vnt.
  • Lydytas sūrelis: 3 valg. š.
  • Krapai: kelios šakelės
  • Svogūnų laiškai: pagal skonį
  • Pomidoras: 1 vnt. (vidutinio dydžio)



Recepto paruošimas

1. Puode įkaitinti aliejų. Morkas sutarkuoti ir sudėti į puodą. Apkepti ant nedidelės kaitros kelias minutes, kol suminkštės.

2. Kopūstą supjaustyti plonai ir sudėti į puodą prie morkų. Berti druskos, pipirų ir kitokių mėgstamų prieskonių. Viską užpilti sultiniu.

3. Bulves nuskusti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Kai kopūstas jau pradeda minkštėti, į puodą sudėti bulves. Išmaišyti ir dar pakepti.

4. Nedideliais gabalėliais supjaustyti rūkytą šoninę ir sudėti į puodą. Jeigu trūksta drėgmės, galima papildomai pilti vandens. Į puodą dėti lauro lapus. Išmaišyti.

5. Kai bulvės jau bus išvirusios, į puodą sudėti lydytą sūrelį. Berti smulkintus krapus ir svogūnų laiškus. pomidorą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir taip pat sudėti į puodą.

6. Pavirti kelias minutes, kol sūrelis pilnai įsimaišys į sriubą.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: