Vištienos sriuba su perlinėmis kruopomis

Kategorija: Sriubų receptai


Vištienos sriuba su perlinėmis kruopomis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Perlinės kruopos: 1 stiklinė
  • Vištienos sultinys:  apie 2 l (arba sultinio kubeliai)
  • Vištienos blauzdelės: 5 vnt. (arba vištienos kulšelės)
  • Bulvės: 3 vnt.
  • Morkos: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Česnakai: 1 skiltelė
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
Patiekimui:
  • Prieskoninės žolelės
  • Grietinė: 1 arb. š.
  • Čiabata (ar kita mėgstama duona)
  • Sviestas


Recepto paruošimas

1. Perlines kruopas išvirti pasūdytame vandenyje.

2. Vištienos blauzdeles taip pat išvirti atskirai. Virti kol mėsa kris nuo kaulų.

3. Svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti į puodą su trupučiu įkaitinto aliejaus.

4. Morką sutarkuoti, česnakus išspausti ir viską sudėti prie svogūnų. Trumpai apkepti.

5. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.

6. Į puodą prie apkepintų svogūnų su morkomis suberti virtas perlines kruopas, sudėti virtą vištiena ir pjaustytas bulves.

7. Suberti prieskonius, supilti sultinį ir viską virti kol bulvės bus pilnai išvirusios.

8. Sriubą patiekti pagardinus truputėliu grietinės, kapotais žalumynais ir ant sviesto skrudintos duonos riekele.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook