Vištienos sriuba su perlinėmis kruopomis
Kategorija: Sriubų receptai
Ingredientai
- Perlinės kruopos: 1 stiklinė
- Vištienos sultinys: apie 2 l (arba sultinio kubeliai)
- Vištienos blauzdelės: 5 vnt. (arba vištienos kulšelės)
- Bulvės: 3 vnt.
- Morkos: 1 vnt.
- Svogūnai: 1 vnt.
- Česnakai: 1 skiltelė
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Patiekimui:
- Prieskoninės žolelės
- Grietinė: 1 arb. š.
- Čiabata (ar kita mėgstama duona)
- Sviestas
Recepto paruošimas
1. Perlines kruopas išvirti pasūdytame vandenyje.
2. Vištienos blauzdeles taip pat išvirti atskirai. Virti kol mėsa kris nuo kaulų.
3. Svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti į puodą su trupučiu įkaitinto aliejaus.
4. Morką sutarkuoti, česnakus išspausti ir viską sudėti prie svogūnų. Trumpai apkepti.
5. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
6. Į puodą prie apkepintų svogūnų su morkomis suberti virtas perlines kruopas, sudėti virtą vištiena ir pjaustytas bulves.
7. Suberti prieskonius, supilti sultinį ir viską virti kol bulvės bus pilnai išvirusios.
8. Sriubą patiekti pagardinus truputėliu grietinės, kapotais žalumynais ir ant sviesto skrudintos duonos riekele.
Panašūs receptai
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Kvapni burokėlių sriuba
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Paprasta agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis ir bulvėmis
Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis
Kreminė miško grybų sriuba