Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Kategorija: Sriubos
Soti, tiršta ir sušildanti vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mama. Prisiminiau jos receptą, kiek pakoregavau pagal savo mažųjų skonį ir visus nudžiuginau! Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.Vištieną nuplauti, sudėti į puodą, dėti nuluptą, ketvirčiais supjaustytą svogūną, lauro lapus, užpilti vandeniu.
2.Puodą užvirinti. Sumažinti kaitrą, kad švelniai virsnotų, pagardinti druska ir pipirais. Virti apie 40 minučių. Išimti blauzdeles, atidėti.
3.Sultinį perkošti į švarų puodą. Svogūnus, lauro lapus išmesti.
4.Bulves ir morką nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Ryžius kelis kartus perplauti. Vištieną nukaulinti, nuimti odeles, mėsą supjaustyti stambesniais gabalais.
5.Sultinį užvirinti, sudėti daržoves, perplautus ryžius, vištieną. Virti apie 20 minučių.
6.Supilti kambario temperatūros grietinėlę, pavirti ant mažos kaitros dar minutę. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais. Skanaus!
INGREDIENTAI:
5 vienetai | vištų blauzdelių |
4 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
1 vienetas | morkų (didesnės) |
100 gramų | ryžių (naudojau ilgagrūdžius plikytus, tinka ir kitokie) |
1 vienetas | svogūnų |
60 mililitrų | grietinėlės" |
1 šaukštelis | druskos |
0.5 šaukštelio | maltų juodųjų pipirų |
2 vienetai | lauro lapų |
3 litrai | vandens |
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.Vištieną nuplauti, sudėti į puodą, dėti nuluptą, ketvirčiais supjaustytą svogūną, lauro lapus, užpilti vandeniu.
2.Puodą užvirinti. Sumažinti kaitrą, kad švelniai virsnotų, pagardinti druska ir pipirais. Virti apie 40 minučių. Išimti blauzdeles, atidėti.
3.Sultinį perkošti į švarų puodą. Svogūnus, lauro lapus išmesti.
4.Bulves ir morką nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Ryžius kelis kartus perplauti. Vištieną nukaulinti, nuimti odeles, mėsą supjaustyti stambesniais gabalais.
5.Sultinį užvirinti, sudėti daržoves, perplautus ryžius, vištieną. Virti apie 20 minučių.
6.Supilti kambario temperatūros grietinėlę, pavirti ant mažos kaitros dar minutę. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais. Skanaus!
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Gruziniska "Charčio"
VIŠTIENOS BLAUZDELĖS MEDAUS - CINAMONO MARINATE
Naminis vyšnių likeris
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Karališkos bulvės
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Šašlykai greituoju būdu..
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Panini sumuštinis su vištiena
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Jautienos befstrogenas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Raudonojo aksomo tortas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
ispaniškas desertas