Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba

Kategorija: Sriubos


Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba

Paskelbė:
30 Kovo 2020
Reikės:

500 g vištienos filė
200 g kreminio sūrio
400 g bulvių
150 g svogūnų
180 g morkų
sviesto pagal skonį
druskos pagal skonį
juodų maltų pipirų pagal skonį
žalumynų pagal skonį
3 vnt. lauro lapų
po 2 vnt. juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių


Gaminame

* Į 3 l puodą sudėti mėsą ir užpilti vandeniu. Kai buljonas ims virti, pridėti 1 valgomąjį šaukštą druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelius, 2-3 lauro lapelius. Virti 20 minučių, tada mėsą ištraukti.

* Nuluptas bulves, svogūnus supjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sūrį sutarkuoti arba supjaustyti kubeliais.

* Į verdantį sultinį supilti bulves ir nuo užvirimo momento virti 5-7 minutes.

* Tuo metu keptuvėje ant sviesto apkepti svogūną, po to suberti ir morkas. Apiberti druska, maltais pipirais. Tada viską supilti į puodą ir virti dar 5-7 minutes.

* Tada supilti pjaustytą mėsą. Virti 3-4 minutes, suberti sūrį, gerai išmaišyti ir išjungi ugnį.

* Prieš patiekiant apiberti žalumynais. Galima tiekti su skrebučiais.

Skanaus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: