Dilgėlių sriuba
Kategorija: Sriubų receptai

Pasistenkime dilgėles rinkti toliau nuo kelio ar pramoninių įmonių, juk visokio šlamšto ir taip prisivalgome. Be abejonės, geriausiai tinka jaunos, na, jei jau spėjo paaugti, tuomet skinkite tik lapelius bei viršūnėles. Po žiemos juk taip trūksta vitaminų organizmui bei visokiausių naudingų medžiagų tad dilgėlės yra puiki išeitis. Beje, norėčiau paminėti, kad naudingiausios dilgėlės būna maistiniu požiūriu dar iki žydėjimo.
1. Nuskintas dilgėlės perrenkite, nuplaukite ir kiek apdžiovinkite.
2. Toliau dėkite į sultinį ir virkite maždaug 10 minučių.
3. Jeigu sultinio po ranka neturite, tiesiog aliejuje arba svieste pakepinkite svogūną ir visa tai supilkite į puodą su verdančiomis dilgėlėmis.
4. Nepamirškite pasūdyti, pagardinkite lauro lapais, juodais ir kvapiaisiais pipirais.
Ingredientai
- dilgėlės
- sultinys (jei neturite tiks svogūnas, aliejus arba sviestas)
- druska
- lauro lapai
- juodieji pipirai
- kvapnieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Nuskintas dilgėlės perrenkite, nuplaukite ir kiek apdžiovinkite.
2. Toliau dėkite į sultinį ir virkite maždaug 10 minučių.
3. Jeigu sultinio po ranka neturite, tiesiog aliejuje arba svieste pakepinkite svogūną ir visa tai supilkite į puodą su verdančiomis dilgėlėmis.
4. Nepamirškite pasūdyti, pagardinkite lauro lapais, juodais ir kvapiaisiais pipirais.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
dilgeles, sultinys, sriuba, druska, lauro lapai, pipirai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai, dilgeliu sriuba
Panašūs receptai

Kaimiška žuvienė su ryžiais

Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais

KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS

Trinta smidrų sriuba

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

Turkiška lęšių ir ryžių sriuba

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS

Vištienos buljonas - sultinys

Aštri cukinijų sriuba

DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS

Virtų miško grybų sriuba su šonine ir lydytu sūreliu

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ