Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais
Kategorija: Sriubos
Jeigu paimti visas Lotynų Amerikos šalių virtuves, tai meksikiečių virtuvė tikriausiai yra viena turtingiausių patiekalų bei skonių įvairove. Meksikietiškoje virtuvėje galite surasti ne tik daug pačių įvairiausių takų, enčiladų, fachitų ir taip toliau receptų, bet taip pat ir be galo labai skanių sriubų. Tokia meksikietiška sriuba itin paprastai pagaminama ir nereikalauja jokių įmantrių produktų ir laiko virtuvėje.
¡Que aproveche! (išvertus į lietuvių kalbą - skanaus)
1. Iš pradžių puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus, įdėkite vištienos krūtinėlę ir apkepinkite iš abiejų pusių.
2. Tuomet užpilkite vandeniu, kad apsemtų vištieną, pagardinkite baziliku, čiobreliu ir druska pagal savo skonį, įdėkite lauro lapelį ir nuluptas bei sutraiškytas česnako skilteles. Nuo užvirimo vištieną virkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo vištienos krūtinėlės dydžio.
3. Paskui vištieną išimkite iš sultinio, o puodą su sultiniu atidėkite į šalį.
4. Kai vištiena pravės, ją suplėšykite į gabaliukus arba supjaustykite.
5. Tada svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
6. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės.
7. Papriką supjaustykite mažais kubeliais, kepinkite maždaug 5 minutes kartu su svogūnu. Jeigu reikia įpilkite šlakelį aliejaus.
8. Pomidorus taip pat supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su paprika, išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais. Daržoves troškinkite maždaug 10 minučių, kol jos suminkštės.
9. Sultinį nukoškite per sietelį, kad neliktų žolelių ir supilkite atgal į puodą.
10. Paskui daržoves sudėkite į sultinį ir nuo užvirimo virkite maždaug 15 minučių ant vidutinės kaitros. Jei norisi skystesnės sriubos įpilame daugiau vandens. Sriubą pagardinkite druska pagal savo skonį.
11. Sriubą supilstykite į dubenėlius, o sriubos patiekimui skirtus ingredientus sudėkite į atskirus indelius, tuomet kiekvienas valgytojas pagal skonį gali pagardinti sriubą vištiena, tortilijų traškučiais, grietine bei avokadu. Skanaukite!
¡Que aproveche! (išvertus į lietuvių kalbą - skanaus)
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės: 1
- sunokę pomidorai: 4 vid. dydžio
- raudonosios paprikos: 1
- svogūnai: 1 vid. dydžio
- lauro lapeliai: 1
- džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 2 skiltelių
- druska
- juodieji pipirai
- Patiekimui:
- avokadai: 1 nedidelio (susmuliname)
- sutarkuotas kietasis mocarelos sūris: 100 gramų (arba kitas šviesus sūris)
- tortilijos traškučiai: 2 saujų
- grietinė
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus, įdėkite vištienos krūtinėlę ir apkepinkite iš abiejų pusių.
2. Tuomet užpilkite vandeniu, kad apsemtų vištieną, pagardinkite baziliku, čiobreliu ir druska pagal savo skonį, įdėkite lauro lapelį ir nuluptas bei sutraiškytas česnako skilteles. Nuo užvirimo vištieną virkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo vištienos krūtinėlės dydžio.
3. Paskui vištieną išimkite iš sultinio, o puodą su sultiniu atidėkite į šalį.
4. Kai vištiena pravės, ją suplėšykite į gabaliukus arba supjaustykite.
5. Tada svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
6. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės.
7. Papriką supjaustykite mažais kubeliais, kepinkite maždaug 5 minutes kartu su svogūnu. Jeigu reikia įpilkite šlakelį aliejaus.
8. Pomidorus taip pat supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su paprika, išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais. Daržoves troškinkite maždaug 10 minučių, kol jos suminkštės.
9. Sultinį nukoškite per sietelį, kad neliktų žolelių ir supilkite atgal į puodą.
10. Paskui daržoves sudėkite į sultinį ir nuo užvirimo virkite maždaug 15 minučių ant vidutinės kaitros. Jei norisi skystesnės sriubos įpilame daugiau vandens. Sriubą pagardinkite druska pagal savo skonį.
11. Sriubą supilstykite į dubenėlius, o sriubos patiekimui skirtus ingredientus sudėkite į atskirus indelius, tuomet kiekvienas valgytojas pagal skonį gali pagardinti sriubą vištiena, tortilijų traškučiais, grietine bei avokadu. Skanaukite!
Raktažodžiai:
vistiena, pomidorai, paprikos, sriuba, svogunai, lauro lapeliai, bazilikas, ciobrelis, cesnakas, avokadas, pipirai, suris, mocarela, grietine, tortilijos traskuciai
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Kesadilija (Quesadilla) su feta sūriu
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Pupelių sriuba su vištiena
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis
Burokėlių sriuba
Naminės keto tortilijos pagal Beatą
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Peperonata - keptos paprikos su česnakais
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Avinžirnių sriuba su vištiena
Šalta graikiška sriuba sufeta sūriu
Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
Tortilijos
Šalta avokadų sriuba su pasukomis
Trinta svogūnų laiškų ir žirnelių sriuba su imbieru bei parmezano traškučiais