Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais

Kategorija: Sriubos


Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais

Paskelbė:
20 Rugpjūčio 2022
Jeigu paimti visas Lotynų Amerikos šalių virtuves, tai meksikiečių virtuvė tikriausiai yra viena turtingiausių patiekalų bei skonių įvairove. Meksikietiškoje virtuvėje galite surasti ne tik daug pačių įvairiausių takų, enčiladų, fachitų ir taip toliau receptų, bet taip pat ir be galo labai skanių sriubų. Tokia meksikietiška sriuba itin paprastai pagaminama ir nereikalauja jokių įmantrių produktų ir laiko virtuvėje. 

¡Que aproveche! (išvertus į lietuvių kalbą - skanaus) 



Ingredientai



  • vištienos krūtinėlės: 1
  • sunokę pomidorai: 4 vid. dydžio
  • raudonosios paprikos: 1
  • svogūnai: 1 vid. dydžio
  • lauro lapeliai: 1
  • džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 2 skiltelių
  • druska
  • juodieji pipirai


  • Patiekimui:
    • avokadai: 1 nedidelio (susmuliname)
    • sutarkuotas kietasis mocarelos sūris: 100 gramų (arba kitas šviesus sūris)
    • tortilijos traškučiai: 2 saujų
    • grietinė

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus, įdėkite vištienos krūtinėlę ir apkepinkite iš abiejų pusių.
2. Tuomet užpilkite vandeniu, kad apsemtų vištieną, pagardinkite baziliku, čiobreliu ir druska pagal savo skonį, įdėkite lauro lapelį ir nuluptas bei sutraiškytas česnako skilteles. Nuo užvirimo vištieną virkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo vištienos krūtinėlės dydžio.
3. Paskui vištieną išimkite iš sultinio, o puodą su sultiniu atidėkite į šalį.
4. Kai vištiena pravės, ją suplėšykite į gabaliukus arba supjaustykite.
5. Tada svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
6. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės.
7. Papriką supjaustykite mažais kubeliais, kepinkite maždaug 5 minutes kartu su svogūnu. Jeigu reikia įpilkite šlakelį aliejaus.
8. Pomidorus taip pat supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su paprika, išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais. Daržoves troškinkite maždaug 10 minučių, kol jos suminkštės.
9. Sultinį nukoškite per sietelį, kad neliktų žolelių ir supilkite atgal į puodą.
10. Paskui daržoves sudėkite į sultinį ir nuo užvirimo virkite maždaug 15 minučių ant vidutinės kaitros. Jei norisi skystesnės sriubos įpilame daugiau vandens. Sriubą pagardinkite druska pagal savo skonį.
11. Sriubą supilstykite į dubenėlius, o sriubos patiekimui skirtus ingredientus sudėkite į atskirus indelius, tuomet kiekvienas valgytojas pagal skonį gali pagardinti sriubą vištiena, tortilijų traškučiais, grietine bei avokadu. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: