Aštri cukinijų sriuba
Kategorija: Sriubos
Labai skani aštri sriuba, tiesiog meilė nuo pirmo šaukšto. Jeigu naudojame didelę cukiniją, tada ją perpjauname, išimame sėklas ir nulupame. Pas mane šį kartą buvo mažos, be sėklų. Jeigu norisi pasigaminti sočiau, tada galima įdėti bulvių arba ryžių. Aš pateiksiu savo variantą, o jūs galite improvizuoti pagal savo skonį.
1. Iš pradžių į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite susmulkintą svogūną ir kepinkite, kol suminkštės.
2. Tuomet dėkite sutarkuotas morkas, susmulkintą papriką, jelepeno pipirą, kubeliais supjaustytas cukinijas ir pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
3. Tada sudėkite išspaustus česnakus ir maišydamos pakepinkite, kol česnakas paskleis savo kvapą.
4. Po to keptuvės turinį sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite maždaug 20 minučių.
5. Kai jau sriuba išverda, nupilkite šiek tiek sultinio ir likusį sultinį kartu su daržovėmis sutrinkite.
6. Praskieskite likusiu sultiniu iki norimo tirštumo.
7. Pagardinkite druska, pipirais bei susmulkintais krapais. Išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
8. Pastebėjimas: Jeigu norisi, sriubą galima pagardinti ir šlakeliu grietinėlės.
Ingredientai
- aliejus: 4 šaukštų
- svogūnai: 1
- jelapeno pipirai: 0,5
- česnakas: 3 skiltelių
- cukinijos: 2 nelabai didelės (man gavosi 5 stiklinės kubelių)
- vištienos sultinys: 2 litrų
- raudonosios paprikos: 1
- morkos: 2
- krapai: 1 nedidelio pundelio
- druska
- malti pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite susmulkintą svogūną ir kepinkite, kol suminkštės.
2. Tuomet dėkite sutarkuotas morkas, susmulkintą papriką, jelepeno pipirą, kubeliais supjaustytas cukinijas ir pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
3. Tada sudėkite išspaustus česnakus ir maišydamos pakepinkite, kol česnakas paskleis savo kvapą.
4. Po to keptuvės turinį sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite maždaug 20 minučių.
5. Kai jau sriuba išverda, nupilkite šiek tiek sultinio ir likusį sultinį kartu su daržovėmis sutrinkite.
6. Praskieskite likusiu sultiniu iki norimo tirštumo.
7. Pagardinkite druska, pipirais bei susmulkintais krapais. Išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
8. Pastebėjimas: Jeigu norisi, sriubą galima pagardinti ir šlakeliu grietinėlės.
Raktažodžiai:
sriuba, cukiniju sriuba, astri sriuba, jelapeno pipirai, raudonosios paprikos, paprikos, cesnakas, cukinijos, vistienos sultinys
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Sriuba su porais ir lašiša
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Burokėlių lapų sriuba
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Turkiška lęšių ir ryžių sriuba
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Aštri topinambų sriuba
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
AVIENOS SRIUBA
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
čili sriuba / troškinys su faršu
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu