Kaimiška žuvienė su ryžiais
Kategorija: Sriubos / Žuvies patiekalai
Aš tikrai labai mėgstu žuvienę ir norėčiau ją valgyti daug dažniau, nei pavyksta, nes mūsų šeima žuvį įprastai tiesiog valgo keptą. Man asmeniškai žuvienė pati skaniausia su paprasčiausia ežero žuvimi. Dažnokai ją verdu žiemą, kai ant ledo būna pagaunami visai nedideli ešeriukai. Tuomet mažų žuvyčių panaudoju tik sultinį sriubai. Šį kartą sriubą viriau su karšiais. Naudojau dvi galvas ir vieną didesnį gabaliuką. Išvirus sultiniui, žuvį nukaulinau ir žuvies gabaliukus subėriau į jau baigiančią virti sriubą. Kvapni ir šildanti žuvienė buvo labai greitai suvalgyta, rekomenduoju pamėginti ir Jums.
1. Pirmiausia žuvį nuplaukite, dėkite į puodą, berkite pipirus, lauro lapelius, užpilkite vandeniu ir užkaiskite virti. Virkite maždaug 40 minučių.
2. Sultinį perkoškite.
3. Tada bulves, morką, svogūną ir česnaką nulupkite.
4. Bulves supjaustykite kubeliais, morką griežinėliais, svogūną bei česnaką smulkiais kubeliais.
5. Po to bulves ir ryžius berkite į puodą, užpilkite sultiniu ir užkaiskite virti.
6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite morką, svogūną bei česnaką.
7. Kai jau daržovės šiek tiek suminkštėja ir paskleidžia nuostabų aromatą po visą virtuvę, suverskite keptuvės turinį į sriubą. Pavirkite maždaug 20 minučių, kol bulvės ir ryžiai išverda.
8. Žuvį nukaulinkite, gabaliukus suberkite į sriubą. Pagardinkite druska ir susmulkintais krapais.
9. Išvirusią sriubą supilstykite į dubenėlius, pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių ir šaukštu grietinės (jeigu jos norisi). Skanaukite! ;)
Ingredientai
- balta žuvis: ~500-600 gramų (aš įprastai gamindama naudoju karšį)
- bulvės: 5
- morkos: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- svogūnai: 1
- ryžiai: 2 valgomųjų šaukštų (galima dėti ir daugiau, pagal skonį)
- vanduo: 2,5 litro
- sviestas: 30 gramų
- druska: pagal skonį
- lauro lapai: 3
- juodieji pipirai: 3 grūdelių
- kvapieji pipirai: 3 grūdelių
- krapai: ryšulėlio
- grietinė: pagal poreikį (galima ir nenaudoti)
- citrinos: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žuvį nuplaukite, dėkite į puodą, berkite pipirus, lauro lapelius, užpilkite vandeniu ir užkaiskite virti. Virkite maždaug 40 minučių.
2. Sultinį perkoškite.
3. Tada bulves, morką, svogūną ir česnaką nulupkite.
4. Bulves supjaustykite kubeliais, morką griežinėliais, svogūną bei česnaką smulkiais kubeliais.
5. Po to bulves ir ryžius berkite į puodą, užpilkite sultiniu ir užkaiskite virti.
6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite morką, svogūną bei česnaką.
7. Kai jau daržovės šiek tiek suminkštėja ir paskleidžia nuostabų aromatą po visą virtuvę, suverskite keptuvės turinį į sriubą. Pavirkite maždaug 20 minučių, kol bulvės ir ryžiai išverda.
8. Žuvį nukaulinkite, gabaliukus suberkite į sriubą. Pagardinkite druska ir susmulkintais krapais.
9. Išvirusią sriubą supilstykite į dubenėlius, pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių ir šaukštu grietinės (jeigu jos norisi). Skanaukite! ;)
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS
Česnakinė lašiša orkaitėje
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Žuvis tešloje, kepta ant grilio
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Šviežių daržovių pieniška sriuba
Skaniausia rūgštynių sriuba
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
ŽUVIES SRIUBA
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais