BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Kategorija: Sriubos
Reikės :
sauja džiovintų baravykų
1 morka
1 svogūnas
žalumynų
5 bulvės
250 g konservuotų burokėlių ( puikiai tiks naminiai obuolių sultyse)
druskos
2 lauro lapus
500 g jautienos faršo su prieskoniais ( česnakas,svogūnas,druska,pipirai ,avižiniai dribsniai arba batonas,kiaušinis )
Gaminimas :
1.Grybų sultinys verdamas ir džiovintų baravykų arba kitokių miško grybų.Grybai užpilami šaltu vandeniu ir mirkomi 2-4 val.Vandens apie 2 l.Paskui grybai išimami,sunka paliekama nusistovėti,tada ji nupilama .Visos nuosėdos lieka dugne.Grybai sudedami atgal į sunką ir verdami ant mažos ugnies apie 1,5 val.Išvirti grybai išimami,ir supjaustomi.Sultinį galite perkošti.
2.Į verdantį sultinį dėkite nuvalytas ir supjaustytas bulves.
3.Iš paruošto faršo ,drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į puodą.
4.Pakepinkite sutarkuotą morką ir svogūną.Dėkite į sriubą.Dėkite druską ir lauro lapus .
5.Virkite 20-25 min ir į pabaigą dėkite žalumynus ir burokėlius su skysčiu.Aš į sriubą dedu krapų kotus.Juos virimo pabaigoje išgriebiu ir išmetu.Aromatas nerealus.Sudėjus burokėlius pavirkite 5 min. ir tiekite.Valgome su grietine arba be jos,pagal skonį.Ant viršaus pabarstykite smulkintų žalumynų.Prie sriubos mėgstame įvairias sriubines bandeles arba juodą duoną.
Skanaus !!!
sauja džiovintų baravykų
1 morka
1 svogūnas
žalumynų
5 bulvės
250 g konservuotų burokėlių ( puikiai tiks naminiai obuolių sultyse)
druskos
2 lauro lapus
500 g jautienos faršo su prieskoniais ( česnakas,svogūnas,druska,pipirai ,avižiniai dribsniai arba batonas,kiaušinis )
Gaminimas :
1.Grybų sultinys verdamas ir džiovintų baravykų arba kitokių miško grybų.Grybai užpilami šaltu vandeniu ir mirkomi 2-4 val.Vandens apie 2 l.Paskui grybai išimami,sunka paliekama nusistovėti,tada ji nupilama .Visos nuosėdos lieka dugne.Grybai sudedami atgal į sunką ir verdami ant mažos ugnies apie 1,5 val.Išvirti grybai išimami,ir supjaustomi.Sultinį galite perkošti.
2.Į verdantį sultinį dėkite nuvalytas ir supjaustytas bulves.
3.Iš paruošto faršo ,drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į puodą.
4.Pakepinkite sutarkuotą morką ir svogūną.Dėkite į sriubą.Dėkite druską ir lauro lapus .
5.Virkite 20-25 min ir į pabaigą dėkite žalumynus ir burokėlius su skysčiu.Aš į sriubą dedu krapų kotus.Juos virimo pabaigoje išgriebiu ir išmetu.Aromatas nerealus.Sudėjus burokėlius pavirkite 5 min. ir tiekite.Valgome su grietine arba be jos,pagal skonį.Ant viršaus pabarstykite smulkintų žalumynų.Prie sriubos mėgstame įvairias sriubines bandeles arba juodą duoną.
Skanaus !!!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
Pyragas su maskarpone
KALAKUTIENOS KUKULIAI
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Baravykų sriuba
Jautienos troškinys su daržovėmis
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Grybų padažas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
Šaltibarščiai Kitaip
Tikri Ukrainietiški Veronikos barščiai
Pomidorų sriuba su kukulaičiais