BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS

Reikės :
sauja džiovintų baravykų
1 morka
1 svogūnas
žalumynų
5 bulvės
250 g konservuotų burokėlių ( puikiai tiks naminiai obuolių sultyse)
druskos
2 lauro lapus
500 g jautienos faršo su prieskoniais ( česnakas,svogūnas,druska,pipirai ,avižiniai dribsniai arba batonas,kiaušinis )
Gaminimas :
1.Grybų sultinys verdamas ir džiovintų baravykų arba kitokių miško grybų.Grybai užpilami šaltu vandeniu ir mirkomi 2-4 val.Vandens apie 2 l.Paskui grybai išimami,sunka paliekama nusistovėti,tada ji nupilama .Visos nuosėdos lieka dugne.Grybai sudedami atgal į sunką ir verdami ant mažos ugnies apie 1,5 val.Išvirti grybai išimami,ir supjaustomi.Sultinį galite perkošti.
2.Į verdantį sultinį dėkite nuvalytas ir supjaustytas bulves.
3.Iš paruošto faršo ,drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į puodą.
4.Pakepinkite sutarkuotą morką ir svogūną.Dėkite į sriubą.Dėkite druską ir lauro lapus .
5.Virkite 20-25 min ir į pabaigą dėkite žalumynus ir burokėlius su skysčiu.Aš į sriubą dedu krapų kotus.Juos virimo pabaigoje išgriebiu ir išmetu.Aromatas nerealus.Sudėjus burokėlius pavirkite 5 min. ir tiekite.Valgome su grietine arba be jos,pagal skonį.Ant viršaus pabarstykite smulkintų žalumynų.Prie sriubos mėgstame įvairias sriubines bandeles arba juodą duoną.
Skanaus !!!
sauja džiovintų baravykų
1 morka
1 svogūnas
žalumynų
5 bulvės
250 g konservuotų burokėlių ( puikiai tiks naminiai obuolių sultyse)
druskos
2 lauro lapus
500 g jautienos faršo su prieskoniais ( česnakas,svogūnas,druska,pipirai ,avižiniai dribsniai arba batonas,kiaušinis )
Gaminimas :
1.Grybų sultinys verdamas ir džiovintų baravykų arba kitokių miško grybų.Grybai užpilami šaltu vandeniu ir mirkomi 2-4 val.Vandens apie 2 l.Paskui grybai išimami,sunka paliekama nusistovėti,tada ji nupilama .Visos nuosėdos lieka dugne.Grybai sudedami atgal į sunką ir verdami ant mažos ugnies apie 1,5 val.Išvirti grybai išimami,ir supjaustomi.Sultinį galite perkošti.
2.Į verdantį sultinį dėkite nuvalytas ir supjaustytas bulves.
3.Iš paruošto faršo ,drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į puodą.
4.Pakepinkite sutarkuotą morką ir svogūną.Dėkite į sriubą.Dėkite druską ir lauro lapus .
5.Virkite 20-25 min ir į pabaigą dėkite žalumynus ir burokėlius su skysčiu.Aš į sriubą dedu krapų kotus.Juos virimo pabaigoje išgriebiu ir išmetu.Aromatas nerealus.Sudėjus burokėlius pavirkite 5 min. ir tiekite.Valgome su grietine arba be jos,pagal skonį.Ant viršaus pabarstykite smulkintų žalumynų.Prie sriubos mėgstame įvairias sriubines bandeles arba juodą duoną.
Skanaus !!!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys

Vištienos šaltiena su daržovėmis.

Kiaušinius dažome natūraliai

Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Jautienos troškinys su daržovėmis

Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais

Tiršta vištienos ir ryžių sriuba

Pyragas su maskarpone

Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Tikri Ukrainietiški Veronikos barščiai

Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai

Bulvių ir pomidorų užkepėlė

Baravykų sriuba

JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS

VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS

KALAKUTIENOS KUKULIAI

VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI

Grybų padažas

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ

Šaltibarščiai Kitaip