Pieniška bulvių, morkų ir šviežių žalių žirnelių sriuba
Kategorija: Sriubos
Tokia pieniška bulvių, morkų ir šviežių žarnelių sriuba mano šeimai labiausiai patinka vasarą, nes tuo metu mūsų darže galima rasti šviežių daržovių. Tokios sriubos recepto aš išmokau dar iš savo močiutės ir jame nieko nekeičiu. Tikrai labai gardu ir niekada nenuvilia. Pamėginkite! :)
1. Pirmiausia į puodą su pasūdytu vandeniu suberkite kubeliais supjaustytas ir tarkuotas morkas.
2. Virkite maždaug 6-8 minutes, nuo vandens užvirimo pradžios.
3. Po to suberkite žalius žirnelius ir virkite dar maždaug 5 minutes.
4. Paskui nusunkite vandenį.
5. Įpilkite pieną, pašildykite, patiekite ir skanaukite! Paprasčiau ir nebūna. :)
Ingredientai
- šviežios morkos: 1 didelės
- šviežios bulvės: 2-3
- švieži žirneliai: 1-2 saujų
- vanduo: 200 mililitrų
- pienas: 300 mililitrų
- druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą su pasūdytu vandeniu suberkite kubeliais supjaustytas ir tarkuotas morkas.
2. Virkite maždaug 6-8 minutes, nuo vandens užvirimo pradžios.
3. Po to suberkite žalius žirnelius ir virkite dar maždaug 5 minutes.
4. Paskui nusunkite vandenį.
5. Įpilkite pieną, pašildykite, patiekite ir skanaukite! Paprasčiau ir nebūna. :)
Šviežių daržovių pieniška sriuba
Pieniška perlinių kruopų sriuba
Šviežių žirnių sriuba
Šiupininė sriuba
Trinta tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis
Burokėlių sriuba
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
LAŠIŠOS SRIUBA
Sūrio sriuba su pievagrybiais
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
Rudeninė daržovių sriuba
Trinta morkų sriuba
Turkiška lęšių ir ryžių sriuba
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja
Kepti pievagrybiai