PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA

Kategorija: Sriubos


PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • perlinės kruopos: 100 gramų
    • vištienos sparneliai: 4
    • svogūnai: 1
    • vanduo: 1 litro
    • morkos: 3 (nedidelės)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • petražolės
    • grietinė
  1. Pirmiausia perlines kruopas užmerkite iš vakaro.
  2. Tuomet vištienos sparnelius užkaiskite puode bei virkite ant mažos ugnies maždaug 60 minučių. Išvirusius išimkite, mėsą nuimkite nuo kaulų, jei reikia, didesnius gabaliukus pasmulkinkite bei sudėkite atgal į puodą.
  3. Tada keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Morkas supjaustykite griežinėliais. Viską sudėkite į puodą su vištiena. Kruopas kelis kartus perplaukite bei taipogi sudėkite į puodą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  4. Virkite ant mažos ugnies maždaug 30-40 minučių arba kol kruopos bei morkos bus išvirusios. Patiekite su grietine, pabarsčiusios kapotomis petražolėmis. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: