Perlinių kruopų sriuba su šonkauliukais, morkomis ir bulvėmis
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- šonkauliukai: 6 (~500 gramų; galima rinktis rūkytus)
- svogūnai: 1
- morkos: 2 (galima dėti žalias arba 200 gramų konservuotų)
- bulvės: 3 (didelės)
- saliero lapkočiai: 1
- druska: žiupsnelio
- lauro lapai: 2
- džiovintos petražolės: 1 saujelės
- juodieji pipirai: 4
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- perlinės kruopos: 1 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šonkauliukus dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir palikite virti maždaug 20 minučių.
2. Per tą laiką nulupkite bulves, morkas ir svogūną.
3. Viską smulkiai supjaustykite.
4. Kai jau mėsa paverda, nupilkite visą vandenį, mėsą nuplaukite šaltu vandeniu, kad neliktų nuvirusių putų bei įvairiausio išsiskyrusio blogio iš mėsos.
5. Dar kratą pripilkite švaraus vandens, sudėkite šonkauliukus, perlines kruopas ir pastatykite virti.
6. Virkite maždaug 30 minučių, kad mėsa apvirtų.
7. Mėsai pavirus, sudėkite prieskonius, daržoves, įberkite druskos ir dar virkite maždaug pusvalandį.
8. Paragaukite, jeigu reikia, įberkite dar druskos ir/ar maltų juodųjų pipirų.
9. Pagardinti sriubą, jeigu norisi, galite prieskoninėmis žolelėmis (aš pati naudojau džiovintas petražoles). Skanaus!