Kaimiška zacirka - pieniška leistinukų sriuba

Kategorija: Sriubos


Kaimiška zacirka - pieniška leistinukų sriuba

Paskelbė:
09 Birželio 2022
Kaimiška zacirka, taip mūsų krašte yra vadinama pieniška leistinukų sriuba. Vaikystėje ganėtinai dažnai man ją išvirdavo mama vakarienei. Kartais ją paruošdavo net mano močiutė. Kleckiukus ji ruošdavo per burokinę tarką, o aš pati net įsigijau formą leistinukams gaminti. Prisiminusi vaikystę ir prisiminusi faktą, kad turiu šią formą, nusprendžiau savo šeimai pagaminti itin skanią, paprastą pienišką sriuba vakarienei. Šeima liko patenkinta. Tikiuosi, kad ir Jums dabar priminsiu labai skanų patiekalą, kurį pasigaminsite kartu su manimi!:)



Ingredientai



  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • pienas: 500 mililitrų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos.
2. Tada suberkite miltus ir masę gerai išmaišykite.
3. Tuomet į pasūdytą, verdantį vandenį per formą arbą burokinę tarką, suleiskite kleckiukus. Pavirkite maždaug 8-10 minučių.
4. Po to į sriubą įdėkite sviesto, supilkite pieną. Užvirkite.
5. Patiekite ir skanaukite! ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: