Lietuviški šaltibarščiai

Kategorija: Sriubos


Lietuviški šaltibarščiai

Paskelbė:
11 Kovo 2022
Tai tikrų tikriausias mano mamos klasikinis receptas, be eksperimentų, tikrasis lietuviškos vasaros simbolis. Tikriausiai kiekvieno lietuvio šeima vasaros atėjimą švenčia būtent su šia šalta sriuba, susėdę saulėtą dieną prie pietų stalo. Na, bet kai paskutiniu metu tokios žiemos, tai šaltibarščiai vis dažniau tampa visų metų valgiu, nes nebėra to didžiulio poreikio valgant karštą sriubą susišildyti.


Ingredientai



  • burokėlių marinuotų obuolių sultyse: 500 gramų
  • kiaušinių: 3
  • agurkų: 200 gramų
  • krapų: 20 gramų
  • svogūnų laiškų: 30 gramų
  • kefyro: 1 litro
  • druskos: žiupsnelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinius kietai išverdame.
2. Kiaušinius atvėsiname bei nulupame.
3. Supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
4. Tuomet agurkus supjaustome mažais simetriškais gabaliukais.
5. Susmulkiname krapus bei svogūnų laiškus.
6. Tada nuo burokėlių nusunkiame skystį bei sukrečiame juos į didelį dubenį. Suberiame susmulkintus agurkus, žalumynus, supilame ant viršaus kefyrą. Jeigu Jūs mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite truputį atskiesti pienu arba virintu vandeniu iki norimos konsistencijos. Pagal skonį pasūdome. Palaikome šaldytuve.
7. Patiekiame atvėsintus su karštomis virtomis (arba apkeptomis) bulvėmis. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: