Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
Kategorija: Sriubos
Man ruduo tai šildančių ir pikantiškų sriubų laikas. Galiu lažintis, kad tokios sriubos jūs dar neskanavote. Ji tikrai savotiška. Skaitant receptą gali pasirodyti, kad tai kažkokia nesąmonė ir taip negali būti. Bet nugalėjus smalsumui ir jos pasigaminus bei paragavus, akys išsiplečia iš nuostabos. Kreminė ir išraiškingo skonio sriuba, rekomenduoju!
1. Iš pradžių burokėlius supjaustome kubeliais, užpilame sultiniu, sudedame susmulkintą aitriąją papriką, pagardiname druska ir pipirais. Dedame virti ir verdame maždaug 15 minučių.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
3. Ant lengvos ugnies kepiname maišydamos, kol svogūnai suminkštės, karamelizuosis bei paskleis saldoką aromatą.
4. Tuomet į smulkintuvą sudedame virtus burokėlius, supilame grietinėlę ir sutriname.
5. Masę praskiedžiame sultiniu iki norimo tirštumo.
6. Galiausiai pilstome į dubenėlius, uždedame ant viršaus po puselę virto kiaušinio ir pabarstome susmulkintais žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- burokėliai: 4 (virti)
- sultinys: 4 stiklinių
- druska: 0,5 šaukštelio
- šviežiai malti pipirai: ketvirtadalio šaukštelio
- sviestas: 2 šaukštų
- svogūnai: 1 (didelio)
- grietinėlė: 120 mililitrų
- aitriosios paprikos: 1
- Patiekimui:
- kiaušiniai: 2 (virti)
- žalumynai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių burokėlius supjaustome kubeliais, užpilame sultiniu, sudedame susmulkintą aitriąją papriką, pagardiname druska ir pipirais. Dedame virti ir verdame maždaug 15 minučių.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
3. Ant lengvos ugnies kepiname maišydamos, kol svogūnai suminkštės, karamelizuosis bei paskleis saldoką aromatą.
4. Tuomet į smulkintuvą sudedame virtus burokėlius, supilame grietinėlę ir sutriname.
5. Masę praskiedžiame sultiniu iki norimo tirštumo.
6. Galiausiai pilstome į dubenėlius, uždedame ant viršaus po puselę virto kiaušinio ir pabarstome susmulkintais žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Trinta paprikų sriuba
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
ŽUVIES SRIUBA
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Sriuba su porais ir lašiša
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Kalakutienos maltinukai su sūrio įdaru ir baltu grietinėlės padažu
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
AVIENOS SRIUBA
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Lašišos sriuba arba thai vaikams
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Baravykų sriuba
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS