Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba

Man ruduo tai šildančių ir pikantiškų sriubų laikas. Galiu lažintis, kad tokios sriubos jūs dar neskanavote. Ji tikrai savotiška. Skaitant receptą gali pasirodyti, kad tai kažkokia nesąmonė ir taip negali būti. Bet nugalėjus smalsumui ir jos pasigaminus bei paragavus, akys išsiplečia iš nuostabos. Kreminė ir išraiškingo skonio sriuba, rekomenduoju!
1. Iš pradžių burokėlius supjaustome kubeliais, užpilame sultiniu, sudedame susmulkintą aitriąją papriką, pagardiname druska ir pipirais. Dedame virti ir verdame maždaug 15 minučių.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
3. Ant lengvos ugnies kepiname maišydamos, kol svogūnai suminkštės, karamelizuosis bei paskleis saldoką aromatą.
4. Tuomet į smulkintuvą sudedame virtus burokėlius, supilame grietinėlę ir sutriname.
5. Masę praskiedžiame sultiniu iki norimo tirštumo.
6. Galiausiai pilstome į dubenėlius, uždedame ant viršaus po puselę virto kiaušinio ir pabarstome susmulkintais žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- burokėliai: 4 (virti)
- sultinys: 4 stiklinių
- druska: 0,5 šaukštelio
- šviežiai malti pipirai: ketvirtadalio šaukštelio
- sviestas: 2 šaukštų
- svogūnai: 1 (didelio)
- grietinėlė: 120 mililitrų
- aitriosios paprikos: 1
- Patiekimui:
- kiaušiniai: 2 (virti)
- žalumynai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių burokėlius supjaustome kubeliais, užpilame sultiniu, sudedame susmulkintą aitriąją papriką, pagardiname druska ir pipirais. Dedame virti ir verdame maždaug 15 minučių.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
3. Ant lengvos ugnies kepiname maišydamos, kol svogūnai suminkštės, karamelizuosis bei paskleis saldoką aromatą.
4. Tuomet į smulkintuvą sudedame virtus burokėlius, supilame grietinėlę ir sutriname.
5. Masę praskiedžiame sultiniu iki norimo tirštumo.
6. Galiausiai pilstome į dubenėlius, uždedame ant viršaus po puselę virto kiaušinio ir pabarstome susmulkintais žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kalakutienos maltinukai su sūrio įdaru ir baltu grietinėlės padažu

Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?

Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais

Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais

Lašišos sriuba arba thai vaikams

Trinta paprikų sriuba

Sriuba su porais ir lašiša

Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba

Baravykų sriuba

LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS

JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE

PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA

TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA

AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS

RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)

AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ

AVIENOS SRIUBA

ŽUVIES SRIUBA