Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą

Kategorija: Sriubos


Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą

Paskelbė:
12 Rugpjūčio 2022
Tokius skanius baltus rūgštynių šaltibarščius atrodo, kad galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Šį receptą man parodė mama, o ji sakė, kad pamatė vienoje iš Beatos knygų. Šaltibarščiai su rūgštynėmis gaunasi labai gaivūs, sakyčiau pasakiški. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. :)



Ingredientai



  • rūgštynės (lapelių reiks maždaug 4 saujų, arba tie, kad išvirus, kartu su skysčiu, jų būtų maždaug 0,5 litro)
  • krapai: ryšelio
  • svogūnų laiškai: ryšelio
  • trumpavaisiai agurkai: 2
  • pienas: 0,5 litro
  • rūgpienis: 0,5 litro
  • grietinė
  • druska: pagal skonį
  • virti kiaušiniai: kiek norisi (galima ir nedėti)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia rūgštynių lapelius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Kaip jau paminėjau aukščiau, rūgštynių kartu su skysčiu turėtų būti ~0,5 litro.
2. Tada į puodą su rūgštynėmis dėkite susmulkintus krapus, svogūnų laiškus ir stambia tarka sutarkuotus agurkus.
3. Ten pat supilkite pieną ir rūgpienį. Taip pat įberkite druskos ir išmaišykite.
4. Šaltibarščius pilkite į dubenėlius. Jeigu norisi, pagal skonį pagardinkite grietine, įdėkite virtų kiaušinio gabaliukų.
5. Skaniausia patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis. Pasilepinkite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: