Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
Kategorija: Sriubos
Tokius skanius baltus rūgštynių šaltibarščius atrodo, kad galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Šį receptą man parodė mama, o ji sakė, kad pamatė vienoje iš Beatos knygų. Šaltibarščiai su rūgštynėmis gaunasi labai gaivūs, sakyčiau pasakiški. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. :)
1. Pirmiausia rūgštynių lapelius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Kaip jau paminėjau aukščiau, rūgštynių kartu su skysčiu turėtų būti ~0,5 litro.
2. Tada į puodą su rūgštynėmis dėkite susmulkintus krapus, svogūnų laiškus ir stambia tarka sutarkuotus agurkus.
3. Ten pat supilkite pieną ir rūgpienį. Taip pat įberkite druskos ir išmaišykite.
4. Šaltibarščius pilkite į dubenėlius. Jeigu norisi, pagal skonį pagardinkite grietine, įdėkite virtų kiaušinio gabaliukų.
5. Skaniausia patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis. Pasilepinkite!
Ingredientai
- rūgštynės (lapelių reiks maždaug 4 saujų, arba tie, kad išvirus, kartu su skysčiu, jų būtų maždaug 0,5 litro)
- krapai: ryšelio
- svogūnų laiškai: ryšelio
- trumpavaisiai agurkai: 2
- pienas: 0,5 litro
- rūgpienis: 0,5 litro
- grietinė
- druska: pagal skonį
- virti kiaušiniai: kiek norisi (galima ir nedėti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia rūgštynių lapelius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Kaip jau paminėjau aukščiau, rūgštynių kartu su skysčiu turėtų būti ~0,5 litro.
2. Tada į puodą su rūgštynėmis dėkite susmulkintus krapus, svogūnų laiškus ir stambia tarka sutarkuotus agurkus.
3. Ten pat supilkite pieną ir rūgpienį. Taip pat įberkite druskos ir išmaišykite.
4. Šaltibarščius pilkite į dubenėlius. Jeigu norisi, pagal skonį pagardinkite grietine, įdėkite virtų kiaušinio gabaliukų.
5. Skaniausia patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis. Pasilepinkite!
Raktažodžiai:
rugstynes, krapai, svogunu laiskai, saltibarsciai, sriuba, agurkai, pienas, rugpienis, grietine, druska, kiausiniai
Kreminė rūgštynių sriuba su pievagrybiais pagardinta rūkyta lašiša
Veganiški šaltibarščiai su ridikėliais
Okroška - balti rusiški šaltibarščiai su ridikėliais ir garstyčiomis
Lietuviški šaltibarščiai
Skaniausia rūgštynių sriuba
Balti šaltibarščiai su česnaku
Žali šaltibarščiai - šalta kefyro sriuba su špinatais
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Marinuoti afrikietiški agurkai
Vištienos šlaunelių mėsos guliašas su morkomis pagal Beatą
Tarkuoti bulviniai blynai kepti orkaitėje pagal Beatą
Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą
Rūgštynių sriuba
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Šaltuoju būdu rauginti agurkai
Gaivi ir skani agurkų šaltsriubė
Padažas - agurkų mišrainė
Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)