Balti šaltibarščiai su česnaku
Kategorija: Sriubos
Kartais grįžus po darbo, kai saulėta bei karšta diena, norisi kažko visiškai nekasdieniško ir gaivinančio. Tokie balti šaltibarščiai be burokėlių su česnaku tikrai nudžiugins ir atgaivins ne tik po darbų, bet ir kiekvieną dieną. Įkvėptas saulėtos dienos ir pasitelkęs šiek tiek savo improvizacijos - sukonstravau nuostabiai gaivią baltą šaltibarščių sriubą. Gaminimo būdas tikrai paprastas, o rezultatas superinis. Labai rekomenduoju pamėginti.
1. Pirmiausia visas daržoves supjaustome ir sudedame į indą, kuriame ir bus ruošiama balta šaltibarščių sriuba.
2. Tada ant daržovių supilame jogurtą, kefyrą ir mineralinį vandenį. Viską gerai išmaišome. Dėl mineralinio vandens čia jau pagal kiekvieno skonį, man asmeni6kai jis suteikia tam tikro druskingumo ir gaivinančio šviežumo.
3. Liko pagardinti šviežiai grūstais druska ir pipirais, šviežiais spaustomis citrinos sultimis bei extra virgin alyvuogių aliejumi.
4. Virtą kiaušinį supjaustome į keturias dalis ir kiekvienai porcijai po kiaušinio ketvirtį.
5. Prie šių šaltibarščių labai tinka skanios virtos bulvės, bet skanų ir visiškai be jų! Skanaus!:)
Ingredientai
- natūralus jogurtas: 1 litro
- kefyras: 500 mililitrų
- mineralinis "Vytautas": ~150-250 mililitrų (nėra būtina)
- švieži agurkai: 1 didelio
- svogūnų laiškai: 3 stiebelių
- švieži krapai: 1 saujos
- ridikėliai: pagal skonį
- česnakas: 4 skiltelių
- druska
- šviežiai grūsti pipirai
- šviežiai spaustos citrinos sultys (nėra būtina)
- extra virgin alyvuogių aliejus (nėra būtina)
- virti kiaušiniai: pagal skonį
- Patiekimui:
- virtos bulvės: pagal skonį (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia visas daržoves supjaustome ir sudedame į indą, kuriame ir bus ruošiama balta šaltibarščių sriuba.
2. Tada ant daržovių supilame jogurtą, kefyrą ir mineralinį vandenį. Viską gerai išmaišome. Dėl mineralinio vandens čia jau pagal kiekvieno skonį, man asmeni6kai jis suteikia tam tikro druskingumo ir gaivinančio šviežumo.
3. Liko pagardinti šviežiai grūstais druska ir pipirais, šviežiais spaustomis citrinos sultimis bei extra virgin alyvuogių aliejumi.
4. Virtą kiaušinį supjaustome į keturias dalis ir kiekvienai porcijai po kiaušinio ketvirtį.
5. Prie šių šaltibarščių labai tinka skanios virtos bulvės, bet skanų ir visiškai be jų! Skanaus!:)
Raktažodžiai:
jogurtas, kefyras, mineralinis, saltibarsciai, agurkai, krapai, ridikeliai, cesnakas, druska, pipirai, citrinos sultys, kiausiniai, aliejus
Veganiški šaltibarščiai su ridikėliais
Okroška - balti rusiški šaltibarščiai su ridikėliais ir garstyčiomis
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Daržovių mišrainė su majonezu
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Kreminė rūgštynių sriuba su pievagrybiais pagardinta rūkyta lašiša
Lietuviški šaltibarščiai
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate
Kokteilis Mimoza - Mimosa
Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle
Mišrainė "Olivje"
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Saldžiarūgščiai burokėliai
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
Sriuba su porais ir lašiša
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Veganezas - veganiškas majonezes
Ankštinės pupelės su grybais
Aviečių likeris